Novi rekord: Obišli 19 država u samo 24 sata

Trojica prijatelja i zaljubljenika u putovanja iz Norveške, Gunnar Garfors, Tay-young Pak i Øyvind Djupvik, uspela su da postave novi svetski rekord tako što su u 24 sata obišli 19 država

Izvor: Tportal

Nedelja, 28.09.2014.

08:45

Default images

Kako piše norveški list “The Local”, raniji rekord iznosio je jednodnevno putovanje kroz 17 država.

Svoje su putovanje entuzijastični Norvežani započeli u ponoć u Grčkoj i zatim nastavili da putuju kroz Bugarsku, Makedoniju, Kosovo, Srbiju, Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku, Češku, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Francusku i Švajcarsku, a završili su u Lihtenštajnu pre isteka roka od 24 sata.

Gunnar Garfors oduševljeno je otkrio da je putovanje bilo neverovatno i da će i slaviti 24 sata. Iako im je ostalo nešto vremena viška i možda bi stigli i do Italije, vremenski uslovi bili su toliko loši da su odustali od te ideje.

Osim što su putovali iznajmljenim automobilima, koristili su letove iz Skoplja do Beograda i iz Beča do Dizeldorfa.

Foto: Image courtesy of FrameAngel at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: