Aleksandrovac: Župska berba u čast vina

Privredno-turistička manifestecija "Župska berba" biće održana od 25. do 28. septembra u Aleksandrovcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

18:16

Default images

Foto: Joe Shlabotnik/Flickr.com

Najveća svetkovina vinogradara Aleksandrovačke Župe i ove godine će okupiti brojne vinare i izlagače, kao i ljubitelje župskog vina.

Uz gurmanluke dobrodošlice i čašu župskog vina u "Vinskoj ulici" posetioci će imati priliku da učestvuju i u karnevalu, da prisustvuju defileu učesnika Župske berbe, da posete brojne koncerte i izložbe, najavio je danas predstavnik Organizacionog odbora manifestacije Boris Pejić.

On je istakao da manifestacija počinje u četvrtak 25. septembra karnevalom u kojem će učestovati oko 300 dece, a karnevalsku povorku pratiće dečiji duvački orgestar.

Sledećeg dana na programu je otvaranje poljoprivredne izložbe u školi Sveti Trifun i koncert Dejana Petrovića i Big benda, dok je za subotu 27. septembra planiran Dečiji festival folklora a u večernjim satima koncert Kikija Lesendrića i Pilota.

Za nedelju 27. septembra planiran je Festival folkolora, a uveče koncert narodne muzike, naveo je Pejić.

Ove godine u okviru manifestacije biće održan i trubački festival - Guča u Župi na kojem će učestvovati 25 trubačkih orkestara, a najbolji orkestar dobiće na poklon onoliko vina koliko su zajedno teški svi njegovi članovi.

Manifestacija Župska berba održava se u Aleksandrovcu od 1963. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: