Produžili zabranu: Ima izuzetaka, a tu su i nove restriktivne mere

Grčka je danas produžila zabranu dolaska vazdušnim, kopnenim i morskim putem putnicima iz okolnih zemalja, a to pravilo važi i za putnike iz zemalja trećeg sveta, prenela je agencija MIA.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

11:35

Produžili zabranu: Ima izuzetaka, a tu su i nove restriktivne mere
Foto: Depositphotos / shibu7213.gmail.com

Prošle nedelje, Grčka je poostrila mere na graničnim prelazima Evzoni i Kakaviji na severu zemlje, prema Severnoj Makedoniji, odnosno Albaniji.

Carina radi kraće (od 7.00 do 17.00) i ograničen je broj ljudi koji dnevno može da uđe u zemlju na 400, a za njih je obavezan i četrnaestodnevni karantin.

Svako ko želi da uđe u Grčku mora da prođe brzi antigen test na kovid, uključujući i vozače kamiona.

Nove restriktivne mere su izazvale probleme, pa su grčki i makedonski vozači protestovali na Evzoniju u petak.

Turistima takođe nije dozvoljeno da uđu, ali mogu da dođu preko prelaza sa Bugarskom Promahonas, samo je potrebno da pokažu negativan PCR test urađen u prethodna 72 sata.

B92.net saznaje: Kada ćemo na more u Grčku?

Ulazak se ne zabranjuje građanima članica EU, kao i građanima Australije, Novog Zelanda, Južne Koreje, Tajlanda, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Rusije i Izraela.

Iz zabrane ulaska su izuzeti zdravstveni radnici, osobe koje imaju prebivalište u EU, članovi diplomatskih misija, diplomate, vozači kamiona, putnici koji su u tranzitu, studenti, pazitelji starijih osoba i osobe sa hendikepom i poljoprivredni sezonski radnici.

Oni mogu da uđu u Grčku, ali moraju da pokažu negativan PCR test.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: