Beograd u korak sa svetom: Nova aplikacija pomaže turistima VIDEO

Preduzeće "Beogradska tvrđava" i Turistička organizacija Srbije predstavile su novu, unapređenu mobilnu aplikaciju za posetu Beogradskoj tvrđavi.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

14:59

Beograd u korak sa svetom: Nova aplikacija pomaže turistima VIDEO
Foto: uroszunic/depositphotos

Aplikacija preuzima jezik na koji je telefon podešen, a ukupno je u ponudi šest jezika.

"Vodili smo se zvaničnim podacima TOS i TOB o broju posetilaca u Beogradu, odnosno sa kojih govornih područja dolaze. Vodič je i na srpskom jeziku. Pored srpskog tu su engleski, nemački, ruski, turski i kineski, upravo zbog porasta broja turista sa ovog govornog područja", rekla je Ana Rajlić iz JP "Beogradska tvrđava".

U aplikaciju je, dodaje, upisano ukupno 29 tačaka na Kalemegdanu. Beogradska tvrđava, kako navodi Ana, postaje digitalno vidljiva u celom svetu.

Info table koje obaveštavaju turiste o ovoj aplikaciji postavljene su širom Beograda, a jedna od njih je i aerodrom "Nikola Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: