Civilne žrtve na bagdadskim ulicama, "Neretva" na televiziji

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2003.

18:00

Default images

O situaciji u Bagdadu za B92 detalje prenosi snimatelj SKY NEWS-a Velja Đurović. Ovo je četvrta neprospavana noć za građane Bagdada, a i za par stotina novinara koji se ovde nalaze. Jedna od tih krstarećih raketa koje su stigle u nedelju ujutro je pogodila civilni deo grada, nekoliko kuća je srušeno i ne zna se koliko ima žrtava. Među civilima ima dosta povređenih, u subotu smo bili u jednoj bolnici u koju su smešteni civili, samo u njoj je bilo preko 200 civila, bilo je i dosta dece. Što se tiče same atmosfere u gradu, to dosta podseća na situaciju kod nas 1999. godine, tu i tamo se stidljivo otvori poneka radnja, gde može da se kupi nešto svežijeg hleba ili zeleniša. Čuli smo da je u noći između subote i nedelje oduzeto 17 kamera, preko 60 satelitskih telefona, a dosta novinara je proterano. Mora da se bira svaka reč, da se meri sve što se kaže. Što se tiče morala kod ljudi, on je. Čak i u delovima koji su bombardovani, još uvek na zavidnom nivou, oni još uvek daju podršku svojoj vladi, svom predsedniku, svi su spremni da daju i život za nejga. Svew televizije su u subotu prikazivale film "Neretva", pošto su našli dosta sličnosti sa našom istorijom, vrte patriotske i revolucionarne pesme i odgovarajuće filmove, pa smo tako videli i Batu Živojinovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: