Upoznajte Fibi, najstariju mačku na svetu

Mačka iz Irske po imenu Fibi (Pheobe) uskoro će i zvanično poneti titulu najstarije na svetu. Za nekoliko meseci ova dugovečna maca napuniće 25 godina.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

09:03

Default images

Fibi je rođena avgusta 1989. godine i uprkos krhkoj sićušnoj građi ova mačka uspela je da preživi čak četvrt veka. Osim toga, ova mačka nakon svog 25. rođendana takođe će ući i u čuvenu Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija mačka na svetu.

Njena vlasnica u jednom intervjuu ispričala je da kada su udomili Fibi nisu ni pretpostavili da će živeti ovako dugo. Uvek je bila dosta slabija i sitnija od ostalih mačaka. Fibi i dalje redovno izlazi u šetnje, međutim popriličan broj godina ove mace otkriva znatno duže vreme koje provodi odmarajući i dremajući.

Do ove godine titulu najstarije nosila je mačka Pinki (Pinky) iz Kanzasa, koja je nekoliko meseci mlađa od ove irske mačke. Međutim apsolutni rekorder u Ginisovoj arhivi je mačka Lusi iz Velsa, koja je živela čak 39 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: