Usvojite napuštenu mačku ili psa

Organizacija za zaštitu životinja Link plus iz Beograda pozvala je danas građane da usvoje neku od napuštenih životinja, psa ili mačku, i da tako učine plemenito delo.

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

11:29

Default images

"Usvojite napuštenog psa ili macu beskućnicu, učinite jedno napušteno biće srećnim i uživajte u njihovom društvu i zahvalnosti", navodi se u apelu povodom 4. aprila, neformalnog Svetskog dana napuštenih životinja.

Link plus je pozvao građane da zahtevaju od lokalnih vlasti da preuzmu odgovornost za problem napuštenih životinja, a od države da pokrene ozbiljnu kampanju podsticanja odgovornog vlasništva i kažnjavanja neodgovornih građana koji napuštaju svoje kućne ljubimce i izbacuju ih na ulicu.

Procenjuje se da 75 odsto ukupne svetske populacije pasa i mačaka nema dom, a većina njih nije rođena na ulici, nego su izbačeni iz svojih domova.

Pored Međunarodnog dana životinja beskućnika, koji se obeležava treće subote u avgustu, postoji i nezvanični Dan napuštenih životinja, koji se obeležava 4. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: