U prodaji monografija grupe The Clash

Monografija The Clash, nastala prema priči članova ovog benda, od sada se može kupiti i kod nas, saopštio je Dallas Records, ističući da se "velika pink knjiga" prvi put pojavljuje na prostoru bivše Jugoslavije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.02.2015.

19:04

Default images

Luksuzno izdanje na 384 stranice, koje su napisali Džo Stramer, Mik Džons, Pol Sajmonon i Toper Hedon, sa engleskog su preveli Milan Pavlinović i Zoran Stajčić.

Knjiga je obogaćena plakatima sa turneja, naslovnim stranicama magazina, umetničkim radovima članova grupe i njihovim fotografijama iz privatnog života, sa pozornice, iz studija i sa putovanja.

Pioniri britanskog punk rocka The Clash su subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim koncertima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili duh vremena.

Album "London Calling" se smatra jednim od najboljih, a njihova muzika i dalje utiče na mlade bendove i privlači novu publiku, navodi se u saopštenju i dodaje da su bili savršena četvorka tokom samo pet godina.

U tom periodu su objavili 16 strana LP vinila i sedamnaest singlova.

Gotovo bez prestanka su bili na svetskoj turneji, uvek su davali intervjue, dozvoljavali su obožavaocima ulazak i druženje u bekstejdžu, a bili su dosledni i u političkim stavovima i borili se protiv autoriteta.

Kako je bubnjar Toper Hedon primetio, 25 godina kasnije, politika je zaboravljena, a pesme su ostale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: