Umrla Darinka Živković iz "Petrijinog venca"

Darinka Živković iz Donje Mutnice kod Paraćina, Petrija iz filma Srđana Karanovića "Petrijin venac" nastalog po delu Dragoslava Mihajlovića, umrla je danas u 85. godini života, potvrdila je Tanjugu njena porodica.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 08.11.2013.

17:51

Default images

Darinka Živković je kao naturščik glumila nepismenu ženu, a priča prati njenu tragičnu sudbinu o životu sa trojicom ljudi koje je volela. Film je snimljen 1978. godine u Senjskom Rudniku, i obuhvata period posle Drugog svetskog rata.

Lik pokojne Darinke tumačila je glumica Mirjana Karanović, a pored nje u filmu su igrali i Marko Nikolić, Dragan Maksimović, Pavle Vuisić, MIća Tomić, Ljiljana Krstić, Olivera Marković, Miloš Žutić, Rade Marković i Branko Cvejić i drugi. Scenario za film je napisao Srđan Karanović, saradnik na scenariju je bio Rajko Grlić, a muziku je napisao Zoran Simjanović.

Na osnovu filma napravlljena je i istoimena televizijska serija, a fllm je na prostoru bivše Jugoslavije stekao kultni status i tako od Darinke Živković napravio jednog od najprepooznatljivijih glumaca naturščika u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: