Kluni okupio glumački tim snova

Džordž Kluni je regrutovao „ubitačnu” postavu glumaca za svoj novi rediteljski projekat, istorijsku dramu „The Monuments Men”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

12:07

Default images

Uz Klunija u filmu će se pojaviti Kejt Blanšet, Danijel Krejg, Bil Mari, Žan Dižarden, Džon Gudman, Hju Bonevil i Bob Balaban.

Reč je o filmskoj adaptaciji romana zasnovanog na istinitim događajima, "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History," Roberta M Edsela za koju su scenario napisali Kluni i Grant Heslov.

Reč je o poslednjem poglavlju nacističke vladavine koja se svela na potpuno uništavanje svega što je činilo kulturu živom, od delâ do umetnikâ. Grupa istoričara umetnosti i kustosa ujediniće se u potrazi za umetničkim delima koje su nacisti ukrali, ne bi li došla do njih pre nego što ih Hitler uništi.

Edsel je osnivač i predsednik Fondacije za očuvanje umetnosti "Monuments Men" a Nacionalnoj arhivi SAD poklonio je dva albuma sa foto-dokazima o umetničkom blagu pokradenom tokom Trećeg rajha.

„Veoma sam uzbuđen zbog ovog projekta”, kazao je Kluni. „Film će biti komercijalan i zabavan, sa velikim budžetom. Dugo sam tražio temu za svoj sledeći projekat. Nemam ništa protiv komercijale i zabave, ali osim toga želim nešto i da kažem svojim delom”.

Snimanje počinje 1. marta na raznim lokacijama u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i Engleskoj. Filmska ekipa će biti ista koja je radila „Argo”, film u režiji Bena Afleka koji su Kluni i Heslov producirali a koji je trenutno prvi na listi najgledanijih u SAD.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: