Može li ova istinita priča da osvoji Berlin? Srpski film u pohodu za nagradu

Berlin je njegova sudbina. Dva poslednja filma koja je snimio "Klopka" i "Krugovi" svetska publika je videla u Berlinu. I treći film "Otac" imaće na istom mestu premijeru 20. februara u okviru takmičarskog programa "Panorama" u udarnom terminu, na jubilarnom 70. festivalu u Berlinu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

12:27

Može li ova istinita priča da osvoji Berlin? Srpski film u pohodu za nagradu
Foto: Promo

Kan, Berlin i Venecija su najbolji festivali na kojima film može da se promoviše, rekao je u "Jutru" reditelj i scenarista Srdan Golubović.

"To znači da što više ljudi može da vidi film i to je suština", rekao je.

Objasnio je da je film "Otac" inspirisan istinitim događajem i da se bavi životnom pričom Đorđa Joksimovića iz okoline Kragujevca kome je Centar za socijalni rad oduzeo decu. Đorđe, suočen sa birokratijom i korupcijom, kreće peške za Beograd kao vid protesta.

"Krenuo sam od toga. Upoznao sam Đorđa koji je bio ispred Ministarstva za rad u tom trenutku, danima sa njim pričao, družio se i davao mu podršku koliko sam mogao", dodao je.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: