Kultura

Utorak, 16.10.2018.

15:30

Veliki rat i književnost - priče o piscima

Tribinski progam „Veliki rat i književnost – Priče o piscima održaće se u sredu, 17. oktobra sa početkom u 19 sati u maloj sali SKC-a.

Izvor: B92

Veliki rat i književnost - priče o piscima
Foto: Promo

Veliki rat i književnost - Stanislav Krakov i Branimir Ćosić

Učestvuju: Zorana Opačić, Mirko Demić i Predrag Petrović; urednik i moderator: Vesna Kapor;

„...dobio sam osamnaest odlikovanja, od kojih su pola bila ratna, i dobio sam tri smrtne presude...S. Krakov

Tribinskim progamom „Veliki rat i književnost – Priče o piscima: od 2014. godine obeležavamo jubilej Velikog rata i učešće naših velikih pisaca u njemu, prateći širi kontekst u kome su se našli.

Tokom proteklih godina kroz razgovore o mnogim piscima, aktuelizovali smo, rasvetljavali i pratili: biografije i učešće pisaca u ratnom stradanju; predočavali nove i dosad malo poznate činjenice iz njihovog ličnog i društvenog života u sudbinskim istorijskim okolnostima za srpski narod; njihove međusobne susrete; značaj njihovog ličnog i umetničkog angžovanja u formiranju nacionalne svesti i patriotskog osećanja i vrednosti; etički diskurs intelektualaca i umetnika u u presudnim istorijskim okolnostima.ličnog i umetničkog angžovanja u formiranju nacionalne svesti i patriotskog osećanja i vrednosti; etički diskurs intelektualaca i umetnika u u presudnim istorijskim okolnostima...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: