Čuveni Rejf Fajns u Beogradskoj filharmoniji

Beogradskoj filharmoniji je pripala čast da snima muziku za film slavnog britanskog glumca i reditelja Rejfa Fajnsa o Rudolfu Nurejevu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

15:20

Čuveni Rejf Fajns u Beogradskoj filharmoniji
foto: Beogradska filharmonija

Fajns je prisustvovao prvom danu snimanja, što je izazvalo oduševljenje u orkestru. Čuveni glumac je izrazio zahvalnost Beogradskoj filharmoniji za to što učestvuje u ovako važnom projektu, na kojem on radi već duže vreme.

“Beogradska filharmonija se, tri godine posle svog prvog nastupa u Karnegi holu, vraća na američko tržište i to, zajedno sa Rejfom Fajnsom, pravo u Holivud. Zvuči filmski, priznaćete. Veliko mi je zadovolјstvo, ne samo zato što smo deo ovako prestižne međunarodne produkcije, koju smo dogovorili tokom velikog junskog koncerta na otvorenom, već i zato što vidim kako poreske olakšice za filmske producente, koje je Vlada usvojila u vreme dok sam bio ministar kulture i informisanja, uveliko daju rezultate pa tako Srbija postaje sve poželјnija filmska destinacija”, rekao je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.
foto: Beogradska filharmonija
Za film o životnoj priči najvećeg baletana svih vremena Beogradska filharmonija izvodi muziku iz čuvenih baleta Čajkovskog, Prokofjeva i Minkusa u aranžmanima Ijana Eškerija, pod dirigentskom palicom Endija Brauna, muzičkog direktora londonskog Metropoliten orkestra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: