"Olimp" stigao do Britanije: "Golotinja uživo na srpskoj televiziji"

Britanski “Dejli mejl“ posvetio je tekst događaju o kojem se očigledno priča i van granica Srbije – dvadesetčetvoročasovnoj predstavi “Olimp“ belgijskog režisera Jana Fabra.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

11:23

foto: screenshot/youtube

Fokus teksta u “Dejli mejlu“ srpska javnost koja ne shvata “televizijske šefove koji su dozvolili da dvadesetčetvoročasovna predstava puna golotinje i simulacije seksa bude prikazana na nacionalnoj frekvenciji“.

U tekstu se prenose komentari kritike dvadesetčetvoročasovnog prenosa predstave koja je otvorila ovogodišnji BITEF uz vrlo detaljne ilustracije onoga što se u predstavi smatralo neprimerenim.

Inače, pedesetosmogodišnji Jan Fabr je multidisciplinarni umetnik, scenarista, režiser i koreograf koji je poznat po kontroverznim performansima. Neki od njegovih prethodnih radova uključivali su bacanje mačaka u vazduh, pravljenje crteža od sopstvene krvi, paljenje čekova a onda od pepela pisanje reči „money“.

Dok je deo javnosti osudio prenos dvadesetčetvoročasovne predstave smatrajući da obiluje eksplicitnostima, ljudi iz struke su podržali ovakvu vrstu umetnosti. Više o tome pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: