GM: Naprednjaci napali odbornika DSS

Članovi Srpske napredne stranke uz pretnje i guranje, napali su odbornika Demokratske stranke Srbije Vladislava Vasića, saopštio je SPS.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

09:40

Default images

Socijalistička partija Srbije je u koaliciji sa SNS u lokalnoj vlasti.

Agenciji Beta u policiji je rečeno da je odbornik podneo prijavu da je napadnut prošlog vikenda u Kući srpsko-norveškog prijateljstva i da se slučaj istražuje.

Kako su naveli, odbornik je prijavio da su ga napale nepoznate osobe dok je proslavljao 15 godina mature.

Predsednik Opštinskog odbora SPS-a Jovica Carević na konferenciji za novinare rekao je da su "naprednjački batinaši stigli i u Gornji Milanovac gde nikada nije bilo fizičkih obračuna na političkoj osnovi".

"U istom objektu je održana izborna skupština SNS i u toku proslave mature u posebnoj prostoriji je sedelo novoizabrano rukovodstvo sa dvojicom nepoznatih osoba od kojih je jedan nasrnuo na Vasića, koji je oličenje iskrenosti u ovom kraju", rekao je Carević.

On je naveo da je nejasno zašto je napadnut odbornik DSS jer ta stranka ne postoji u Gornjem Milanovcu i nema nikakav politički značaj izuzev što odbornički klub u skupštini podržava SPS, a protiv je SNS.

Upitan zašto socijalisti tako govore o koalicionom partneru kada nije napadnut njihov član, a zajednički vrše lokalnu vlast u rudničko-takovskom kraju, Carević je rekao da su to pripreme za fizički napad i na njih, kada se približe izbori "ali mi nećemo dozvoliti da nas uplaše i da nas tuku, kao što se događalo u Lučanima i Mionici".

Napad je osudio i Opštinski odbor Demokratske stranke, ocenivši ga kao sraman i dodavši da se identični slučajevi događaju i u drugim krajevima Srbije.

"Na delu je disciplinovanje mišljenja i ko nije za SNS, neka računa da će dobiti po nosu, a kakva je to demokratija za Evropu?", rekao je potpredsednik odbora Dobrosav Lazarević.

Narodni poslanik i novoizabrani predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević za Agenciju Beta je izjavio da se "nije ništa dogodilo i zašto se od toga pravi slučaj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: