"Kumanovo se sprema na Kosovu"

Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža izjavio je da bi događaji identični kao u Kumanovu mogli da se ponove na Kosovu.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

22:25

Default images
Foto: Beta, AP

''Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu'', naveo je Redža ne navodeći nikakve detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije.

On je dodao i da trenutno radi na jednom teškom slučaju za ''koji se očekuje da se desi'', ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

"Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovo se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo", rekao je tužilac specijalnog tužilastva Kosova Ali Redza.

Osim toga, Redža je naveo da mu je od rodbine ubijenih u Kumanovu stiglo devet zahteva da se ponovi obdukcija jer, kako navode, ne veruju u objektivnost makedonskiih institucija.

"Svi su oni predali zahtev da se da nalog departmanu zdravstva da se obudkcija ponovi, jer sumnjaju u objektivnost nalaza", rekao je Redža u intervjuu za javni servis Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: