Ponedeljak, 20.04.2015.

21:09

"Hteli u Evropu, pa ih ID pogubila"

Etiopski hrišćani, koje su u Libiji ubili pripadnici Islamske države, bili su migranti koji su pokušavali da se domognu Evrope, ističe portparol vlade Etiopije.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Screenshot

Vlada Etiopije potvrdila je da su 30 njihovih državljana, hrišćana, koji su bili zatočeni u Libiji, ubili pripadnici Islamske države, pošto se u javnosti pojavio snimak njihovog pogubljenja.

Zbog ovog zločina, u Etiopiji je, od utorka, proglašena trodnevna žalost, prenele su agencije.

Islamska država emitovala je juče snimak od 29 minuta, na kome je prikazano kako njeni militanti ubijaju tridesetak Etiopljana hrišćana u Libiji.

Oni su prikazali ubistvo dve grupe Etiopljana, koje su uhvatile ispostave ID na istoku i na jugu Libije.

Na snimku, maskirani borac ID daje dugačku izjavu, pre nego što počinje ubijanje zarobljenika.

Snimak prvo pokazuje ubijanje grupe od 12 ljudi kojima su glave odrubljene na plaži i drugu grupu od 16 ljudi, kojima je pucano u glavu, na ivici pustinje.

Video ima zvaničan logo medijske kuće ID - Al Furkan, a tekst na ekranu identifikuje zarobljenike kao "sledbenike krsta iz neprijateljske etiopske crkve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: