SAD: Policija ubila Afroamerikanca

Policija je ubila jednog 23-godišnjeg afroameričkog mladića koji se zatvorio u kuću i najavljivao "crnu revoluciju" u predgrađu Sent Luisa u državi Misuri.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

21:07

Default images
Foto: Beta/AP

Velika porota u Misuriju, odbacila je prošlog novembra optužnicu protiv policajca belca koji je pucao u nenaoružanog Afroamerikanca i ubio ga, u predgrađu Sent Luisa Fergusonu, što je bilo povod za talas protesta širom SAD.

Kako je javio Rojters, najnoviji incident dogodio se u Dženingsu, smeštenom između Fergusona i Sent Luisa, nakon dvočasovne opasade.

Policija je stigla na poziv žene, koja im je rekla da je njen sin, Tadeus Mekkerol, koji se zaključao u kuću, naoružan nožem i da govori o "crnoj revoluciji".

Prema saopštenju policije, mladić se nije odazivao pozivu na pregovore, a nakon dva sata, izašao je iz kuće s nožem u jednoj i Biblijom u drugoj ruci.

Na poziv policije, odbio je da baci nož, i umesto toga nasrnuo na njih.

Dvojica policajaca su zatim pucala u njega i on je preminuo na licu mesta.

Istraga o ovom incidentu je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: