DS: Sa građanima na grob Đinđića

Demokratska stranka pozvala je sve građane povodom godišnice ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića da se priključe rukovodstvu DS-a u odlasku na groblje.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

19:59

Default images

"Pozivamo građane da u četvrtak, 12. marta, u 10.30 zajedno krenemo od sedišta stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana na Novom groblju, kako bismo zajedno obeležili 12 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića", navodi se u saopštenju.

DS navodi da je Đinđić ceo život posvetio reformisanju i modernizaciji srpskog društva i ostavio obavezu da se ostvari njegova vizija moderne i evropske Srbije.

"Zajedničkim odlaskom na groblje građanska Srbija će na simboličan način pokazati da vizija Zorana Đinđića i dalje živi i odati poštu premijeru koji je život dao boreći se za vrednosti moderne i evropske Srbije", navodi DS.

Maršruta kojom će se povorka kretati je Krunska, Kneginje Zorke, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova do Aleje velikana.

Istog dana, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće održano finalno takmičenje u besedništvu "Beseda u Zoranovu čast“, koje se organizuje deseti put zajedno sa Fondacijom dr Zoran Đinđić.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je citat Zorana Đinđića "Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: