Uhapšena urednica zbog karikature

Indijska policija uhapsila je urednicu dnevnika na urdu jeziku u Mumbaju zbog štampanja karikature proroka Muhameda iz satiričnog magazina Šarli ebdo.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

12:01

Default images

"Ona je uhapšena, izvedena na sud i odobrena joj je kaucija. Istražujemo slučaj", potvrdio je viši policijski inspektor u Mumbaju S.M. Munde u izjavi za agenciju AFP.

Širin Dalvi, urednica dnevnika Avadnama, uhapšena je u mumbajskom okrugu Tane, u blizini indijske finansijske prestonice, na osnovu člana 295A indijskog Krivičnog zakona koji zabranjuje zlonamerna i pretenciozna dela s namerom vređanja verskih osećanja.

List Indijan ekspres piše da je nekoliko čitalaca otišlo u policiju u Mumbaju i Taneu pošto je dnevnik Avadnama štampao naslovnu stranu francuskog časopisa Šarli ebdo koja je krasila list u prvom izdanju nakon što su naoružani napadači upali u redakciju magazina u Parizu 7. januara i ubili 12 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: