Porošenko napušta Davos

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko će skratiti svoj boravak na forumu u Davosu i danas će se vratiti u Ukrajinu "zbog pogoršanja situacije" na istoku zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

09:38

Default images
Foto: Beta/AP

"Načelnik Genralštaba i ministar odbrane su ga upravo izvestili o situaciji u blizini aerdroma u Donjecku", napisao je Cegolko na svom Fejsbuk profilu.

"Zbog pogoršanja situacije predsednik je odlučio da skrati boravak u Švajcarskoj i vrati se sutra u Ukrajinu", napisao je njegov portparol.

I ukarjinske snage i proruski aktivisti tvrde da imaju kontrolu nad aerodromom u Donjecku.

Vojni portparol u Kijevu Andrej Lisenko izjavio je da se u blizini aerodroma nastavljaju žestoke bitke, a da "ukrajinske jedinice čvrsto drže odbranu, nanoseći ekstremistima teške gubitke u živoj sili i tehnici".

"Operacija se nastavlja", rekao je on a prenosi UNN.

Agencije su ranije prenele da su jutros kod aerodroma ukrajinski komandosi zbog magle skrenuli sa kursa i upali u ruke proruskim snagama, da ima poginulih i da je njih osam zarobljeno.

Snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike tvrde da je za proteklih 24 sata u borbama kod Donjecka ukrajinska vojska izgubila 40 pripadnika, a da su u granatiranju grada poginula tri civila, a osam ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: