"Torte": Proveravaju i proizvođača

U rasvetljavanju slučaja torti s deponije u Kragujevcu, proverava se i proizvođač i moguće malverzacije s osiguranjem, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

11:59

Default images

Torte sa deponije u Kragujevcu zavadile su mnoge inspekcije u Srbiji, a neke od njih "peru ruke" i prebacuju odgovornost u tuđe dvorište.

Sada se pod sumnjom našao i proizvođač, pa se proveravaju i moguće malverzacije sa osiguranjem. Načelnik Šumadijskog okruga Damjan Srejić rekao je da je neobično što su se torte tako brzo otopile, kao i to da su bile ispravne i posle nekoliko dana.

"To dovodi u sumnju ceo sistem i sled događaja", rekao je Srejić. "Ispituje i deo koji ima veze sa osiguranjem. Neke indicije postoje, ali treba sačekati zvanične nalaze i kraj istrage. Veterinarski inspektor je ovaj otpad klasifikovao kao komunalni, što nije tačno."

Da uništavanje 18.000 torti, koje su završile u ilegalnoj prodaji, nije bilo po zakonu, smatra i Marjan Rističević, predsednik Odbora za poljoprivredu:

"Ambalaža je trebalo da bude obeležena ili uništena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: