Ponedeljak, 15.12.2014.

19:20

Premijeri stižu u Beograd / FOTO

Premijeri zemalja centralne i istočne Evrope, koji će učestvovati na samitu sa Kinom, počeli su da stižu u Beograd, a prvi je doputovao premijer Slovenije.

Izvor: Tanjug

Default images

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je u ime srpskog premijera i vlade dočekuje premijere, rekla je Tanjugu da je premijer Slovenije Miro Cerar doputovao u srpsku prestonicu minut posle 16 sati.

Ona je rekla da će večeras u Beograd stići premijer Kine Li Kećijang, kao i premijeri Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Litvanije i drugih zemalja učesnica samita koji počinje sutra u Beogradu.

Prema njenim rečima, deo delegacija na čelu sa premijerima će doći večeras, a deo sutra ujutro.

Mihajlović, koja je predsednik Mešovitog komiteta Srbije i Kine, pohvalila je organizaciju dočeka stranih delegacija.
Foto: Tanjug
Ona je rekla da je samit zaista veliki događaj za sve zemlje koje će učestvovati i izrazila uverenje da će organizacija, kao što se već sada pokazalo, biti dobra tokom trajanja samita.

"Što je još važnije, verujem da će biti dosta dobrih sastanaka i razgovora, dobrih pre svega za ekonomiju Srbije", kaže Mihajlović.
Ona je rekla da će sutra pre podne prisustvovati bilateraklnim sastancima, a da će zbog toga premijere i njihove delegacije dočekati potpredsednica vlade Kori Udovički i ministar energetike Aleksandar Antić.

Mihajlović je dodala da će na samitu biti svi premijeri zemalja učesnica osim premijera Hrvatske Zorana Milanovića, a da će tu zemlju predstavljati potpredsednica vlade Vesna Pusić.
Ona je ocenila da je samit koji će biti održan u Beogradu "veoma ozbiljan i veliki ekonomski i politički skup".

Inače, na autoputu od aerodroma do Beograda postavljene su zastavice Srbije i Kine, a na samom aerodromu ima dosta pripadnika policije i službi bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: