Sreda, 12.11.2014.

12:53

NATO optužuje, Rusija odbacuje

NATO je danas potvrdio ulazak ruske vojne opreme u Ukrajinu, koja uključuje tenkove, artiljeriju i borbene snage.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"U poslednja dva dana gledamo iste stvari kao i OEBS. Videli smo kolone sa ruskom opremom, ruske tenkove, ruske protivvazdušne sisteme odbrane, rusku artiljeriju i ruske borbene snage kako ulaze u Ukrajinu", rekao je danas u Sofiji vrhovni komandant NATO Filip Bridlav.

Poslednjih dana primećeni su pojačani pokreti tenkova i teške artiljerije ka gradovima na istoku, zbog čega je OEBS upozorio da strahuje od intenziviranja sukoba u tim oblastima.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da se zemlja priprema na sukob s obzirom na povećano prisustvo ruskih snaga.

Ukrajinska vojska je juče saopštila da je od izbijanja sukoba u aprilu broj stradalih ukrajinskih vojnika porastao na 1.052.

Rusija odbacuje optužbe NATO-a

Ministarstvo odbrane Rusije još jednom je danas odbacilo optužbe Severnoatlantskog saveza (NATO) kako su na istok Ukrajine stigli ruski vojnici.

"Više puta smo naglašavali da iza redovnog praznoslovlja u Briselu o navodnom prisustvu ruskih Oružanih snaga u Ukrajini, nije bilo i nema nikakvih činjenica", rekao je zvanični predstavnik Ministarstva Igor Konašenkov, a prenosi Interfaks.

Agencija navodi da je Konašenkov na taj način komentarisao izjavu glavnokomandujućeg Združenih oružanih snaga (ZOS) NATO u Evropi Filipa Bridlava da su na istok Ukrajine stigle ruske vojne kolone.

"Već smo prestali da obraćamo pažnju na neosnovane izjave glavnokomandujućeg ZOS NATO u Evropi o ruskim vojnim kolonama koje je 'uočio', a navodno su upale u Ukrajinu", rekao je zvaničnik Ministarstva odbrane Rusije.

"Stiče se utisak da što manje evropska javnost veruje generalu Bridlavu, vise se podiže nivo njegovih alarmirajućih izjava antiruskog usmerenja", dodao je Konošenkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: