"Srbija faktor stabilnosti regiona"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa delegacijom poslanika Odbora za ekonomsku saradnju nemačkog Bundestaga.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

14:33

Default images

Tom prilikom je obostrano konstatovano da je Srbija važan faktor regionalne stabilnosti, kao i ekonomskog razvoja.

Vučić je upoznao je predstavnike Bundestaga sa reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije.

Posebno je istaknuta važnost regionalnih infrastrukturnih projekata, kao što su pruga Beograd-Sarajevo, Beograd-Bar i autoput Niš-Priština.

Tokom susreta naglašen je značaj prisustva nemačkih kompanija u Srbiji, kao i mogućnosti za dalja ulaganja u povoljnijem poslovnom okruženju koje Vlada Srbije nastoji da obezbedi, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Predstavnici nemačkog Bundestaga pohvalili su inicijativu srpskog premijera za formiranje Unije mladih, čije bi delovanje značajno doprinelo stabilnosti u svim društevnim oblastima, kao i regionalnom pomirenju.

Na kraju sastanka zajednički je ocenjeno da je Srbija postigla vidan napredak u procesu evropskih integracija.

Delegacija Bundestaga se danas sastala i sa ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: