Otvaranje poglavlja do kraja godine

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Odbora za inostrane poslove Evropskog parlamenta Elmarom Brokom.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

17:33

Default images

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brok je pohvalio napredak u evropskim integracijama Srbije dok je Vučić izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti poglavlja 32 i 35 u pregovorima sa EU.

Vučić je Broku rekao da je Srbija u poslednjih pet meseci ostvarila značajan napredak usvajanjem reformskih zakona, kao i da je Vlada Srbije najavila sprovođenje mera fiskalne konsolidacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je takođe, istakao značaj donošenja paketa medijskih zakona, koji su u potpunosti usklađeni sa evropskim zakonodavstvom i pozitivno ocenjeni od strane Evropske komisije.

Premijer Vučić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti pregovaračka poglavlja 32 i 35, a već početkom naredne godine i poglavlja 23 i 24.

Predsedavajući Elmar Brok je ocenio da je Srbija ostvarila veliki napredak u procesu evropskih integracija, što je naišlo na izuzetno pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici.

Sagovornici su se saglasili u oceni da proces evropskih integracija nije jednostavan posao i da, iako na samom početku ne može da pokaže vidljive efekte, zapravo dugoročno obezbeđuje privredni rast i bolju budućnost za građane Srbije, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: