Crveni alarm u HR,narandžasti u BiH

Zbog obilnih kiša u Hrvatskoj je izdato crveno upozorenje Meteoalarma, a za veći deo BiH narandžasto upozorenje meteoalarma, prenose hrvatski i bosanski mediji.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

11:08

Default images

Kišovito vreme pogodiće gotovo čitavu Hrvatsku, a najgore će biti u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, gde je zbog očekivanog nevremena sa grmljavinom izdato crveno upozorenje Meteoalarma.

Na podrucju Istre, Kvarnera i Dalmacije očekuje se više od 70 mm kise, s tim da u Dalmaciji duva i olujni jugo, prenose hrvatski mediji.

Prema podacima sa pljusak.com, na području Istre u poslednjih šest sati pale su veće količine kiše.

Najviše kiše palo je na području Pule, čak 47 litara po kvadratnom metru i na području Rovinja, gde je palo 36 litara kiše po kvadratnom metru.

Kako javlja Glas Istre, obilna kiša na području Pule izazvala je ozbiljne probleme u samom centru grada - zbog velike količine kiše koja se obrušila na Pulu u kratkom razdoblju na nekoliko lokacija su poplavljeni putevi.

Zbog obilne kiše poplavljene su i neke ulice u Zadru.

Jače naoblačenje sa zapada danas će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu i u Bosni i Hercegovini, prenose bosanski mediji.

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne zbog čega je izdat narandžasti meteoalarm za veći deo BiH, za regije Banje Luke, Prijedora, Livna, Sarajeva i Mostara.

Prema podacima meteoalarma, regije Banjaluke i Prijedora bi moglo pogoditi jače nevreme i pljuskovi sa jakom grmljavinom.

Očekuju se lokalni grmljavinski procesi, mestimično sa obilnijim padavinama većim od 30 litara po metru kvadratnom, lokalno moguće i preko 50 litara po metru kvadratnom, stoji u upozorenju meteoalarma.

U Sarajevu, Mostaru i Livnu očekuju se lokalni pljuskovi i kiša. Očekivana kolicina padavina je izmedu 30 i 60 litara po metru kvadratnom.

Za ostale delove BiH izdat je žuti meteoalarm.

Grmljavina se očekuje u regiji Trebinja, Tuzle Višegrada i Foče, dok će u Bihaću preovladavati oblacno vreme s kišom i grmljavinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: