"Putin radi protiv svog naroda"

Buduća šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas, povodom ukrajinske krize, da "Kremlj postupa suprotno interesima svog naroda".

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

11:48

Default images

Ruski predsednik Vladimir Putin "nije poštovao obaveze koje je preuzeo u više navrata", rekla je Federika Mogerini, koja na mesto visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost dolazi posle Ketrin Ešton.

"U interesu je Ukrajine, Evrope i Rusije da kriza bude rešena politički, a ne vojno, jer takvo (vojno) rešenje jednostavno ne postoji", rekla je Mogerinijeva.

Dosadašnja šefica italijanske diplomatije rekla je u intervjuu za "Korijere dela sera" da namerava da aktivno obavlja svoju ulogu i kao potpredsednica Evropske komisije.

Povodom zamerki da nema dovoljno iskustva, ona je podvukla da se 20 godina bavi isključivo međunarodnim i evropskim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: