Tadić se izvinio makedonskom narodu

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da oseća krivicu jer se nije izvinio makedonskom narodu zbog prisustva srpske žandarmerije u toj državi.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

14:47

Default images

Predsednik Nove demokratske stranke je prisustvovao završnici Ohridskog letnjeg festivala, a istakao je i da se kao predsednik Srbije zalagao za rešavanje spornih pitanja.

“To nije bilo sjajno iskustvo za makedonski narod. Evo, upravo zato, kao bivši predsednik, želim da uputim svoje izvinjenje i da popravim tu grešku koju sam tada napravio“, rekao je Tadić u izjavi za skopsku TV Sitel.

Uveren da to može doprineti približavanju dva naroda, Tadić se posebno založio za rešenje odnosa Srpske pravoslavne crkve i kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

Tadić je rekao da jepribližavanje važno, jer su Srbija i Makedonija povezane ne samo istorijski, već da ne postoji tačka u kojoj nisu prisutne jake veze dva naroda.

"Imao sam priliku da razgovaram sa naučnicima, istoričarima, a ne samo sa političarima. Neki od njih su mi rekli važne stvari i ja se osećam krivim zato što se, kada sam bio predsednik Srbije, nisam izvinio makedonskom narodu zbog prisustva srpske žandarmerije u Makedoniji", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: