Privrednom saradnjom do stabilnosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa zamenikom predsedavajućeg Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom o saradnji

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:08

Default images

Susret je protekao u znaku priprema za Konferenciju o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Berlinu 28. avgusta ove godine. Najveća pažnja bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo finansiranje i realizaciju iz fondova Evropske unije.

Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprineti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Teme razgovora bile su i bilateralna saradnja, perspektive za njeno unapredjenje i zajednički nastup na trećim tržištima, navodi se u saopštenju.

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je razvoj privredne saradnje garant stabilnosti u regionu i da je neophodno nastaviti sa unapredjenjem ekonomskih odnosa, naročito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti.

Zajednički je ocenjeno da je i saradnja u oblasti energetike od izuzetnog značaja.

Lagumdžija se prethodno sastao sa svojim srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: