Duple funkcije se niko nije odrekao

Iako su pompezno najavljivali ostavke, u Agenciju za borbu protiv korupcije nije stiglo nijedno rešenje s imenima funkcionera koji su obavljali duple funkcije.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

07:20

Default images

Doduše, zasad je Dejan Đurđević, profesor Pravnog fakulteta i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, podneo ostavku na mesto predsednika Republičke izborne komisije (RIK), ali Skupština Srbije iako je registrovala njegovu ostavku nije dostavila izveštaj Agenciji, a rok za to je istekao.

Njegov primer, zasad nije sledio niko od stranačkih kolega, verovatno čekajući da se završi sezona godišnjih odmora, ali i 15. septembar, dokad im je stranka dala rok za to.

U Agenciji za borbu protiv korupcije objašnjavaju da ovu instituciju o prestanku funkcije ne obaveštava sam funkcioner, već institucija (ili organ) u kome funkcioner obavlja javnu funkciju, a rok za to je sedam dana od prestanka funkcije.

"Takođe, po prestanku javne funkcije, funkcioner je dužan da Agenciji, u roku od 30 dana, podnese izveštaj o imovini i prihodima - objašnjavaju u Agenciji.
Ukoliko neki član SNS koji obavljaju više od jedne plaćene funkcije do 15. septembra ne podnese ostavku na neku od njih, sankcija će biti isključenje iz stranke i gubitak svih ovlašćenja".

Rekorder među naprednjacima po gomilanju funkcija je Aleksandar Martinović koji prima pet plata i mesečno zarađuje oko 300.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: