Užice: Pušten direktor Vodovoda

Direktor užičkog Vodovoda Dragan Simić pušten je iz pritvora, izjavio je za Tanjug osnovni javni tužilac Vukašin Vujičić

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

18:01

Default images

On je naveo da će se Simić braniti sa slobode, ukoliko i dalje bude bio vođen postupak protiv njega.

Simić je priveden 22. jula zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti zbog neobezbeđivanja opreme i vodovodne infrastrukture sa zahvata Sušička vrela do postrojenja za preradu vode Cerovića brdo, kao i zbog sprovođenja kontrole pijaće vode dvaput umesto četiri puta mesečno.

Zbog pojave većeg broja algi i nematoda u pijaćoj vodi, sanitarna inspekcija je 19. jula zabranila da se voda iz užičkog vodovoda koristi za piće i kuvanje.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da u gradskoj vodovodnoj mreži više nema algi. Ipak i dalje je na snazi zabrana korišćenja vode iz gradskog
vodovoda.

Užičani mogu za tri do četiri dana dobiti zdravu vodu za piće iz vodovoda, rekao je juče gradonačelnik Užica Saša Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: