Protest nezadovoljnih Obrenovčana

Građani Obrenovca organizuju protest nezadovoljni procesom sanacije i obnove u tom gradu, koji je najviše pogođen poplavama.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2014.

08:28

Default images

Njihovi zahtevi su da se građanima pomogne u obnovi kuća i stanova, malim privrednicima da pokrenu proizvodnju, kao i da se promeni način podele humanitarne pomoći preko Crvenog krsta.

Organizator protesta Dragan Murar kaže za B92 da će se njegovi sugrađani okupljati svakog dana ispred opštine Obrenovac, a u ponedeljak će kaže, pred Vladu Srbiju sa svojim zahtevima. Murar naglašava i da će danas tražiti podnošenje ostavke i predsednika i svih odbornika Skupštine opštine Obrenovac.

Murar je kazao da se rokovi koje su nadležni postavili za obnovu neprestano produžavaju ocenivši da Vlada nema predstavu o razmerama "nesreće" i egzistencijalnim problemima Obrenovčana.

"Za svaku potvrdu da bi se nešto jeftinije kupilo čeka se po pet sati u redu", kazao je on, navodeći da onima koji su ostali bez kuća treba gradjevinski materijal, a ne potvrda za kupovinu "jeftinijeg nameštaja".

On je kazao da je danas od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina dobio uveravanja da će na sednici Vlade predložiti donošenje Zakona o obnovi zemlje kojim će se rešiti problemi sanacije kuća uništenih u poplavama.

Predsednik opštine miroslav Čučković kaže da je upoznat sa zahtevima protestanata i da ih u potpunosti razume.

Predsednik Srbije je u jučerašnjoj poseti Obrenovcu zamolio gradjane za strpljenje odgovarajući na konstataciju i pitanje novinara da se jedan broj gradjana okupio ispred opštine Obrenovac i pitao kada će biti isporučena humanitarna pomoć i nadoknada za štetu. Nikolić je rekao da će Vlada Srbije sigurno uputiti nekoga da razgovara sa stanovništvom i poručio da uz svu hrabrost koju su pokazali sada pokažu i malo strpljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: