Petak, 04.07.2014.

08:28

Protest nezadovoljnih Obrenovčana

Građani Obrenovca organizuju protest nezadovoljni procesom sanacije i obnove u tom gradu, koji je najviše pogođen poplavama.

Izvor: B92

Protest nezadovoljnih Obrenovèana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Mica

pre 9 godina

Novac treba da podele, ima tu malo problema, ko je koliko puta posetio poplavljene, zar to ne treba da se plati. Ja ne znam sta narod jos hoce on nase postene vlade. Merkelova je samo jedanput posetila poplavljene, cak nije ni ruke isprljala da deli vodu, a sta rade nasi, ubise se radeci pa treba malo da se uzme od tog inace bednog kolaca, razumite ljudi.

obrenovcanka

pre 9 godina

Ministar vulin je i sam ucestvovao u spasavanju i verujem da ima istinsku volju da pomogne narodu ali ne zavisi sve od njega...da, naravno treba prvo doneti adekvatan zakon, steta je ogromna i trebalo bi svakako pozuriti sa tim.

Prošao je i Vidovdan.

pre 9 godina

Njima niko nije obavezan ista da pomogne.Sta bi radili da zive u Bangladesu.Drzavu bi bolelo uvo za njih
(kg, 4. jul 2014 10:22)

Trebalo bi da se stidite vašeg komentara.
Milioni ljudi širom sveta i mi iz Srbije smo uplaćivali pomoć za stanovništvo iz poplavljenih područja. Poštena vlast je OBAVEZNA da sprovede da ta pomoć stigne do njih. Ali, ovu državu, citiram vaš prostački rečnik, "boli uvo za njih".
Na žalost, najgoru vlast imamo do sada. Možda su oni prethodni uzimali za sebe, ali su nešto i nama davali. A ovi?
Podrška ovom napaćenom narodu. Voda se povukla, ali nepravda je u ovoj Srbiji pustila duboke korene.

Poplavljeni Ćačanin

pre 9 godina

Čačač i ostala poplavljena mesta niko ne pominje kao da se ne valja.Meni je u kući bilo metar vode 7 dana i sve je unisteno osim gornjih kuhinjskih delova.Išao sam da uzmem predračune po radnjama za uništene stvari i to naj jeftiniju varijantu istih i odneo sam u opštinu.Iznos je 397.562,90 dinara.U cenu nie uračunat rad molera i poatavljanje laminata.Živim u kući od 35 kvadrata.Pa koliko košta sve za veće kuće?
Dodao bih i da imam dvoje male dece i ni lud ne bih sa njima prespavao u kući pre septembra jer možda tek tada bude moglo da se renovira jer su zidovi i pod prepuni vode, tako da je ogromna vlaga.Ako država hoće da pomogne a morali bi makar zbog donacija koje su dobili a i sam sam poslao desetine sms-ova na 1003 to mora da bude naj kasnije do polovine avgusta za renoviranje kuća.Za one koje ne mogu da se renoviraju već treba početi sa gradnjom.Pozdtav svima i svako dobro da Bog da a setite se da postoje Krupanj!Požega,Bajina Bašta,Paraćin,Svilajnac........ i Čačak.!

Pata Negra

pre 9 godina

Imajući u vidu 3/4 podrške koju su demagozi i njihovi šegrti ostvarili na zadnjim izborima u Obrenovcu - ovo mi više liči na mali porodični nesporazum..

Mirjana

pre 9 godina

Cini mi se da je poplava "narucena",jer su svi politicari delovali tako radosno(nisu mogli da sakriju iz raze ociju,bez obzira na po koju "suzicu"),jer su cek ali da se "phrasina" s'legne, i eto njima ponovo nova "transa" novcanik na racunima!?

kiki

pre 9 godina

Vi svi izgleda zaboravljate,da treba negde smestit bar 300 porodica /Beograd na vodi/,treba pripremit teren za gradnju,pokloniti zemljiste,.....E naivcine,birali ste sami,.....

Pomilovani od Tome

pre 9 godina

Stvarno ne razumem, ceo grad isvi trzni centri su puni poruka slavimoq bgd. Znate li vi koliko to kosta? Nema bilborda ispod 1000 eur. Oprt su se svi lepo utalili a mi placamo porez redovno

koment

pre 9 godina

pa od kojih para da se švrćka vučič po berlinu i parizu? nece valjda da pomaže obrenovčanima. manite se prica i saopštenja za javnost zna se kako u srbiji idu stvari.

Veljko

pre 9 godina

Malo strpljenja, treba ipak smisliti odgovarajuca napredna resenja. Poslace nekoga da razgovara sa narodom do zime... mozda. Nesposobni spineri.

bg

pre 9 godina

Trebalo je da daju svi kolektivno ostavke,ako nista drugo zbog onolikih mrtvih koji su postradali zbog neorganizacije i zbog minirane dolme koja je pustila vodu u obrenovac!

Bidzi

pre 9 godina

Njima niko nije obavezan ista da pomogne.Sta bi radili da zive u Bangladesu.Drzavu bi bolelo uvo za njih
(kg, 04. jul 2014 10:22)
-Kao neko ko je poslao svoj prilog iz dijaspore, imam pravo da kazem da smo svi mi slali i uplaćivali isključivo za ljude pogodjene poplavama a NE ZA VLADU!!!Da l' drzavu boli uvo ili ne,ne ulazim u to,ali im je duznost da ljudima daju njihovo-što im je poslato iz X zemalja.Novac nije njihov(vladin)niti namenjen njima!!!

Сима

pre 9 godina

Рече ОН: 'све паре ће ићи на један рачун и све ће бити 24 сата доступно да се види где иде новац'.Шта је данас од тога испуњено?У новинама пише да је сакупљено 29милиона евра.Па где су ти новци?Помажу нам Африка и Грчка, сиромашни и дужни,а нигде нема податка коме је отишао тај новац.Ако у Обреновцу још нико није добио динара да крене са радовима,а у Обреновцу су се сликали сви редом грдили народ, издавали наређења,причали о миленијумској катастрофи, шта се сада дешава?Ништа.Још једна (свакако не миленијумска-биће већих) превара.

Jim Jefferies

pre 9 godina

Još nešto, vezano za pomoć koja je uplaćivana i gde je ona završavala: izgleda da biti pošten u Srbiji znači "ne biti u prilici da kradeš".

Druže Alek mi ti se kunemo

pre 9 godina

Sram ih bilo i to sada u ovom trenutku kada Alek i Siniša u Parizu mukotrpno pregovaraju sa francuskim investitorima u maloj i zagušljivoj sobi bez klime... Ovi besni i nezahvalni gradjani Obrenovca traže hleba preko pogače, sram da ih bude! Pa šta hoćete više koliko vam je samo Alek odneo flašica vode, to ste zaboravili nezahvalnici jedni! A sardine i dvopeke koje vam je Siniša Mali svaki dan nosio?! I to ste zaboravili?! Sram da vas bude!

bole

pre 9 godina

ali Vučić je obećao a svi znamo da on ne laže.... NOT :)
pred Vladu u proteste. Vreme je da se pokaže kakva nam je vlast. sve sami "doktori"... struju naplaćuju Obrenovcanima, telefon poskupljuje, vidi porezi... živeli mi sa njima

milan

pre 9 godina

Nikoliću predsedniče dokle bre strpljenje, ovo do sada je bilo više nego strpljenje, kakve suzdržanosti još treba kada humanitarna pomoć treba da bude tu svakog dana a ne na rate. Obećanja vlade su izgleda vezana za politiku, ako si podoban sve se brzo ispunjava a ako nisi budi strpljiv. Nikoliću predsedniče, voda je došla 2-3 sata koliko dugo treba da se čeka da konačno ode ono što je ostavila iza sebe, od obećanja niko se nije okupao, najeo i video perspektivu posebno ne od onih koja čekaju na to da budu ispunjena.

Bane

pre 9 godina

I u Svilajncu su protestvovali nezadovoljni građani i tražili smenu predsednika opštine i utvrđivanje odgovornosti za neadekvatno postupanje kriznog štaba pre i za vreme poplava. Ali, predsednik opštine je rekao da je taj protest politički motivisan i o njemu nijedan medij iz Srbije nije izveštavao. Objavljeno je samo da je NDS kritikovala protest. Jedino je Al džazira imala prilog sa skupa. A sad ja da pitam sve vas, uključujući i administratora, da li sam politički motivisan ako mi je poplava uništila kuću i ako, pošto sam iz struke znam da bi bilo manje štete da je probijena leva strana Resave i da su poplavljene njive? I ja sam, kao i mnogi ogorčen i tražim i pravdu i nadoknadu štete. A 250.000 dinara je je minimum minimuma za nadoknadu štete po domaćinstvu.

ZLOBEX

pre 9 godina

građani Obrenovca su u zadnjih nekoliko decenija imali ubedljivo najveće plate u Srbiji, pa je i Njegovo Božanstvo Premijer Srbije verovatno zbog toga izjavio da je za ovu katastrofičnu poplavu biblijskih razmera kriv sam Bog.

бт

pre 9 godina

Све док министар за ванредне ситуације живи, ради, пијуцка кафице и спава у Београду а не у Обреновцу нема ништа од праве обнове. Вучић је причао о катастрофи која се догађа "једном у хиљаду година" али није му пало напамет да свог министра за ванредне ситуације измести у најугроженије подручје како би се свакодневно суочавао са стањем обнове и лично био мотивисан да се она одвија онако како је неопходно. Воле да неколико дана причају и сликају се за новине а онда се сете да имају важнија посла а јадан народ препусте самом себи. Хајде ботови, навалите.

zoran

pre 9 godina

zasto gospoda iz vlade ne kazu narodu lepo mi nemamo pare snalazite se...
(alex, 4. jul 2014 08:34)

Alex, narodu su ovi sve obećali pa mu ne treba ništa. A za OVE je glasalo 13,8 % tog istog naroda tako da ima da ih poštuje sledećih deset godina do novog 5. Oktobra... (ako neko uopšte ostane ovde da živi)

Zak Zek

pre 9 godina

Obrenovcani, vi ste za vlast samo mogucnost da se oni slikaju pred kamere i hvale sta su uradili. Sada kada ih kritukujete, njih nema, a nema ni vas u medijima. Sve dosadasnje vlasti su isto radile, samo sto sada ovi pomeraju granice eksploatacije marketinga, nepotizma i diletantizma. Vode nas sve brze u propast.

Nikola PO-3

pre 9 godina

Zašto pred Opštinu? Treba ići direktno pred Vladu, jer su na njihov račun legla sredstva koje je narod uplaćivao kao pomoć! Gde su pare, zašto mučite te ljude, a kao treba opštinski odbornici da podnesu ostavke koji se ne pitaju ništa! DOLE LOPOVSKA VLADA!!!!
(đurađ, 4. jul 2014 08:41)

Ko je novac na racun srpske vlade uplacivao sam je kriv. Od toga ovi jadni Obrenovcani nece videti ni kintu. Licno nisam ni dinara uplatio iako bih mogao, situiran sam dobro. Samo stvari, garderoba, hrana. Pare ne, a pogotovu ne na neke racune nad kojima osim onih koji su ih otvorili niko nikakvu kontrolu nema. Lopovska nacija smo mi, nemoralni, nista nam nije sveto.

Prethodna vlast je bila sastavljena od nesposobnih glumaca na čelu sa Tadićem a ova je još gora.
(Obr, 4. jul 2014 08:50)

Upravo je to problem Srbije. Sve je jedno koga birate. Svi su isti. Srbi su.

a kad ce dati ovim ljudima da obnovaljaju kuce? u decembru? ovo je strasno sta se radi i koliko je vlast po svakom pitanju neorganizovana...
(prirodna smrt, 4. jul 2014 08:45)

A sta si ocekivao, da budu u necemu organizovani? U cemu su Srbi ikada bili organizovani, radni, konzekventni. Svako pametan je znao da ce ljudi biti ostavljeni, kao i uvek, na cedilu. Ne smem ni da mislim sta ce biti zimus.

deargod

pre 9 godina

pa kakvo presipanje iz supljeg u prazno i prebacivanje kamena u tudje dvoriste, ovaj razume u potpunosti svoje sugradjane, i to je sve od njega, a ovaj drugi jos gori se zahvaljuje i siguran je da ce se NEKO iz vlade pojaviti i pomoci, pa bre koga vise ****** ?!

Ogorceni gradjanin

pre 9 godina

Sada je jasno da su pare od silnih donacija barem u Beogradu otisle u uredjenje gradskog zemljista za Beograd na vodi i na promociju tog projekta.Takodje je jasno da je NBS pored vec odobrenih 20 % za poskupljenje auto osiguranja odobrila dodatnih 25% jer vozaci treba da plate poplave

bojan obrenovac

pre 9 godina

Dok se Srbija bavi raznim glupostima poput , Mice Megatrenda , Sarica , Bebe Popovica i ostalim nebitnim stvarima dotle Obrenovcani muce muku kako da renoviraju svoje kuce i stanove.Umesto da je sve podredjeno poplavljenim podrucima da se ljudima daju novcana sredstva za obnovu kuca nasi politicari se bave glupostima.Pozivam Vucica da svu svoju energiju usmeri ka Obrenovcu i drugim poplavljenim podrucima i hitno ljudima uplati na racune obecanih 250.000 din za prvu pomoc ( to je minimum minimuma ) pa nek posle mere stetu i dodaju jos novca jer je steta po domacinstvu nigde nije ispod 5.000 - 7.000 evra.

đurađ

pre 9 godina

Zašto pred Opštinu? Treba ići direktno pred Vladu, jer su na njihov račun legla sredstva koje je narod uplaćivao kao pomoć! Gde su pare, zašto mučite te ljude, a kao treba opštinski odbornici da podnesu ostavke koji se ne pitaju ništa! DOLE LOPOVSKA VLADA!!!!

prirodna smrt

pre 9 godina

a kad ce dati ovim ljudima da obnovaljaju kuce? u decembru? ovo je strasno sta se radi i kokiko je vlast po svakom pitanju neorganizovana...

Obr

pre 9 godina

Ako obrenovčani do sada nisu pokazali strpljenje ne znam ko jeste. Prethodna vlast je bila sastavljena od nesposobnih glumaca na čelu sa Tadićem a ova je još gora.

y2k986

pre 9 godina

Podržavam.
Neka vaša akcija možda pokrene još nešto.
Šerujte, dalite, šaljite:
http://www.peticije24.com/signatures/zabrana_politiarima/

đurađ

pre 9 godina

Zašto pred Opštinu? Treba ići direktno pred Vladu, jer su na njihov račun legla sredstva koje je narod uplaćivao kao pomoć! Gde su pare, zašto mučite te ljude, a kao treba opštinski odbornici da podnesu ostavke koji se ne pitaju ništa! DOLE LOPOVSKA VLADA!!!!

Obr

pre 9 godina

Ako obrenovčani do sada nisu pokazali strpljenje ne znam ko jeste. Prethodna vlast je bila sastavljena od nesposobnih glumaca na čelu sa Tadićem a ova je još gora.

prirodna smrt

pre 9 godina

a kad ce dati ovim ljudima da obnovaljaju kuce? u decembru? ovo je strasno sta se radi i kokiko je vlast po svakom pitanju neorganizovana...

бт

pre 9 godina

Све док министар за ванредне ситуације живи, ради, пијуцка кафице и спава у Београду а не у Обреновцу нема ништа од праве обнове. Вучић је причао о катастрофи која се догађа "једном у хиљаду година" али није му пало напамет да свог министра за ванредне ситуације измести у најугроженије подручје како би се свакодневно суочавао са стањем обнове и лично био мотивисан да се она одвија онако како је неопходно. Воле да неколико дана причају и сликају се за новине а онда се сете да имају важнија посла а јадан народ препусте самом себи. Хајде ботови, навалите.

Ogorceni gradjanin

pre 9 godina

Sada je jasno da su pare od silnih donacija barem u Beogradu otisle u uredjenje gradskog zemljista za Beograd na vodi i na promociju tog projekta.Takodje je jasno da je NBS pored vec odobrenih 20 % za poskupljenje auto osiguranja odobrila dodatnih 25% jer vozaci treba da plate poplave

Zak Zek

pre 9 godina

Obrenovcani, vi ste za vlast samo mogucnost da se oni slikaju pred kamere i hvale sta su uradili. Sada kada ih kritukujete, njih nema, a nema ni vas u medijima. Sve dosadasnje vlasti su isto radile, samo sto sada ovi pomeraju granice eksploatacije marketinga, nepotizma i diletantizma. Vode nas sve brze u propast.

zoran

pre 9 godina

zasto gospoda iz vlade ne kazu narodu lepo mi nemamo pare snalazite se...
(alex, 4. jul 2014 08:34)

Alex, narodu su ovi sve obećali pa mu ne treba ništa. A za OVE je glasalo 13,8 % tog istog naroda tako da ima da ih poštuje sledećih deset godina do novog 5. Oktobra... (ako neko uopšte ostane ovde da živi)

Nikola PO-3

pre 9 godina

Zašto pred Opštinu? Treba ići direktno pred Vladu, jer su na njihov račun legla sredstva koje je narod uplaćivao kao pomoć! Gde su pare, zašto mučite te ljude, a kao treba opštinski odbornici da podnesu ostavke koji se ne pitaju ništa! DOLE LOPOVSKA VLADA!!!!
(đurađ, 4. jul 2014 08:41)

Ko je novac na racun srpske vlade uplacivao sam je kriv. Od toga ovi jadni Obrenovcani nece videti ni kintu. Licno nisam ni dinara uplatio iako bih mogao, situiran sam dobro. Samo stvari, garderoba, hrana. Pare ne, a pogotovu ne na neke racune nad kojima osim onih koji su ih otvorili niko nikakvu kontrolu nema. Lopovska nacija smo mi, nemoralni, nista nam nije sveto.

Prethodna vlast je bila sastavljena od nesposobnih glumaca na čelu sa Tadićem a ova je još gora.
(Obr, 4. jul 2014 08:50)

Upravo je to problem Srbije. Sve je jedno koga birate. Svi su isti. Srbi su.

a kad ce dati ovim ljudima da obnovaljaju kuce? u decembru? ovo je strasno sta se radi i koliko je vlast po svakom pitanju neorganizovana...
(prirodna smrt, 4. jul 2014 08:45)

A sta si ocekivao, da budu u necemu organizovani? U cemu su Srbi ikada bili organizovani, radni, konzekventni. Svako pametan je znao da ce ljudi biti ostavljeni, kao i uvek, na cedilu. Ne smem ni da mislim sta ce biti zimus.

bojan obrenovac

pre 9 godina

Dok se Srbija bavi raznim glupostima poput , Mice Megatrenda , Sarica , Bebe Popovica i ostalim nebitnim stvarima dotle Obrenovcani muce muku kako da renoviraju svoje kuce i stanove.Umesto da je sve podredjeno poplavljenim podrucima da se ljudima daju novcana sredstva za obnovu kuca nasi politicari se bave glupostima.Pozivam Vucica da svu svoju energiju usmeri ka Obrenovcu i drugim poplavljenim podrucima i hitno ljudima uplati na racune obecanih 250.000 din za prvu pomoc ( to je minimum minimuma ) pa nek posle mere stetu i dodaju jos novca jer je steta po domacinstvu nigde nije ispod 5.000 - 7.000 evra.

deargod

pre 9 godina

pa kakvo presipanje iz supljeg u prazno i prebacivanje kamena u tudje dvoriste, ovaj razume u potpunosti svoje sugradjane, i to je sve od njega, a ovaj drugi jos gori se zahvaljuje i siguran je da ce se NEKO iz vlade pojaviti i pomoci, pa bre koga vise ****** ?!

y2k986

pre 9 godina

Podržavam.
Neka vaša akcija možda pokrene još nešto.
Šerujte, dalite, šaljite:
http://www.peticije24.com/signatures/zabrana_politiarima/

Bane

pre 9 godina

I u Svilajncu su protestvovali nezadovoljni građani i tražili smenu predsednika opštine i utvrđivanje odgovornosti za neadekvatno postupanje kriznog štaba pre i za vreme poplava. Ali, predsednik opštine je rekao da je taj protest politički motivisan i o njemu nijedan medij iz Srbije nije izveštavao. Objavljeno je samo da je NDS kritikovala protest. Jedino je Al džazira imala prilog sa skupa. A sad ja da pitam sve vas, uključujući i administratora, da li sam politički motivisan ako mi je poplava uništila kuću i ako, pošto sam iz struke znam da bi bilo manje štete da je probijena leva strana Resave i da su poplavljene njive? I ja sam, kao i mnogi ogorčen i tražim i pravdu i nadoknadu štete. A 250.000 dinara je je minimum minimuma za nadoknadu štete po domaćinstvu.

Сима

pre 9 godina

Рече ОН: 'све паре ће ићи на један рачун и све ће бити 24 сата доступно да се види где иде новац'.Шта је данас од тога испуњено?У новинама пише да је сакупљено 29милиона евра.Па где су ти новци?Помажу нам Африка и Грчка, сиромашни и дужни,а нигде нема податка коме је отишао тај новац.Ако у Обреновцу још нико није добио динара да крене са радовима,а у Обреновцу су се сликали сви редом грдили народ, издавали наређења,причали о миленијумској катастрофи, шта се сада дешава?Ништа.Још једна (свакако не миленијумска-биће већих) превара.

Druže Alek mi ti se kunemo

pre 9 godina

Sram ih bilo i to sada u ovom trenutku kada Alek i Siniša u Parizu mukotrpno pregovaraju sa francuskim investitorima u maloj i zagušljivoj sobi bez klime... Ovi besni i nezahvalni gradjani Obrenovca traže hleba preko pogače, sram da ih bude! Pa šta hoćete više koliko vam je samo Alek odneo flašica vode, to ste zaboravili nezahvalnici jedni! A sardine i dvopeke koje vam je Siniša Mali svaki dan nosio?! I to ste zaboravili?! Sram da vas bude!

koment

pre 9 godina

pa od kojih para da se švrćka vučič po berlinu i parizu? nece valjda da pomaže obrenovčanima. manite se prica i saopštenja za javnost zna se kako u srbiji idu stvari.

Pomilovani od Tome

pre 9 godina

Stvarno ne razumem, ceo grad isvi trzni centri su puni poruka slavimoq bgd. Znate li vi koliko to kosta? Nema bilborda ispod 1000 eur. Oprt su se svi lepo utalili a mi placamo porez redovno

bole

pre 9 godina

ali Vučić je obećao a svi znamo da on ne laže.... NOT :)
pred Vladu u proteste. Vreme je da se pokaže kakva nam je vlast. sve sami "doktori"... struju naplaćuju Obrenovcanima, telefon poskupljuje, vidi porezi... živeli mi sa njima

bg

pre 9 godina

Trebalo je da daju svi kolektivno ostavke,ako nista drugo zbog onolikih mrtvih koji su postradali zbog neorganizacije i zbog minirane dolme koja je pustila vodu u obrenovac!

Bidzi

pre 9 godina

Njima niko nije obavezan ista da pomogne.Sta bi radili da zive u Bangladesu.Drzavu bi bolelo uvo za njih
(kg, 04. jul 2014 10:22)
-Kao neko ko je poslao svoj prilog iz dijaspore, imam pravo da kazem da smo svi mi slali i uplaćivali isključivo za ljude pogodjene poplavama a NE ZA VLADU!!!Da l' drzavu boli uvo ili ne,ne ulazim u to,ali im je duznost da ljudima daju njihovo-što im je poslato iz X zemalja.Novac nije njihov(vladin)niti namenjen njima!!!

Veljko

pre 9 godina

Malo strpljenja, treba ipak smisliti odgovarajuca napredna resenja. Poslace nekoga da razgovara sa narodom do zime... mozda. Nesposobni spineri.

ZLOBEX

pre 9 godina

građani Obrenovca su u zadnjih nekoliko decenija imali ubedljivo najveće plate u Srbiji, pa je i Njegovo Božanstvo Premijer Srbije verovatno zbog toga izjavio da je za ovu katastrofičnu poplavu biblijskih razmera kriv sam Bog.

kiki

pre 9 godina

Vi svi izgleda zaboravljate,da treba negde smestit bar 300 porodica /Beograd na vodi/,treba pripremit teren za gradnju,pokloniti zemljiste,.....E naivcine,birali ste sami,.....

milan

pre 9 godina

Nikoliću predsedniče dokle bre strpljenje, ovo do sada je bilo više nego strpljenje, kakve suzdržanosti još treba kada humanitarna pomoć treba da bude tu svakog dana a ne na rate. Obećanja vlade su izgleda vezana za politiku, ako si podoban sve se brzo ispunjava a ako nisi budi strpljiv. Nikoliću predsedniče, voda je došla 2-3 sata koliko dugo treba da se čeka da konačno ode ono što je ostavila iza sebe, od obećanja niko se nije okupao, najeo i video perspektivu posebno ne od onih koja čekaju na to da budu ispunjena.

Jim Jefferies

pre 9 godina

Još nešto, vezano za pomoć koja je uplaćivana i gde je ona završavala: izgleda da biti pošten u Srbiji znači "ne biti u prilici da kradeš".

Prošao je i Vidovdan.

pre 9 godina

Njima niko nije obavezan ista da pomogne.Sta bi radili da zive u Bangladesu.Drzavu bi bolelo uvo za njih
(kg, 4. jul 2014 10:22)

Trebalo bi da se stidite vašeg komentara.
Milioni ljudi širom sveta i mi iz Srbije smo uplaćivali pomoć za stanovništvo iz poplavljenih područja. Poštena vlast je OBAVEZNA da sprovede da ta pomoć stigne do njih. Ali, ovu državu, citiram vaš prostački rečnik, "boli uvo za njih".
Na žalost, najgoru vlast imamo do sada. Možda su oni prethodni uzimali za sebe, ali su nešto i nama davali. A ovi?
Podrška ovom napaćenom narodu. Voda se povukla, ali nepravda je u ovoj Srbiji pustila duboke korene.

Pata Negra

pre 9 godina

Imajući u vidu 3/4 podrške koju su demagozi i njihovi šegrti ostvarili na zadnjim izborima u Obrenovcu - ovo mi više liči na mali porodični nesporazum..

Mirjana

pre 9 godina

Cini mi se da je poplava "narucena",jer su svi politicari delovali tako radosno(nisu mogli da sakriju iz raze ociju,bez obzira na po koju "suzicu"),jer su cek ali da se "phrasina" s'legne, i eto njima ponovo nova "transa" novcanik na racunima!?

Poplavljeni Ćačanin

pre 9 godina

Čačač i ostala poplavljena mesta niko ne pominje kao da se ne valja.Meni je u kući bilo metar vode 7 dana i sve je unisteno osim gornjih kuhinjskih delova.Išao sam da uzmem predračune po radnjama za uništene stvari i to naj jeftiniju varijantu istih i odneo sam u opštinu.Iznos je 397.562,90 dinara.U cenu nie uračunat rad molera i poatavljanje laminata.Živim u kući od 35 kvadrata.Pa koliko košta sve za veće kuće?
Dodao bih i da imam dvoje male dece i ni lud ne bih sa njima prespavao u kući pre septembra jer možda tek tada bude moglo da se renovira jer su zidovi i pod prepuni vode, tako da je ogromna vlaga.Ako država hoće da pomogne a morali bi makar zbog donacija koje su dobili a i sam sam poslao desetine sms-ova na 1003 to mora da bude naj kasnije do polovine avgusta za renoviranje kuća.Za one koje ne mogu da se renoviraju već treba početi sa gradnjom.Pozdtav svima i svako dobro da Bog da a setite se da postoje Krupanj!Požega,Bajina Bašta,Paraćin,Svilajnac........ i Čačak.!

Mica

pre 9 godina

Novac treba da podele, ima tu malo problema, ko je koliko puta posetio poplavljene, zar to ne treba da se plati. Ja ne znam sta narod jos hoce on nase postene vlade. Merkelova je samo jedanput posetila poplavljene, cak nije ni ruke isprljala da deli vodu, a sta rade nasi, ubise se radeci pa treba malo da se uzme od tog inace bednog kolaca, razumite ljudi.

obrenovcanka

pre 9 godina

Ministar vulin je i sam ucestvovao u spasavanju i verujem da ima istinsku volju da pomogne narodu ali ne zavisi sve od njega...da, naravno treba prvo doneti adekvatan zakon, steta je ogromna i trebalo bi svakako pozuriti sa tim.

obrenovcanka

pre 9 godina

Ministar vulin je i sam ucestvovao u spasavanju i verujem da ima istinsku volju da pomogne narodu ali ne zavisi sve od njega...da, naravno treba prvo doneti adekvatan zakon, steta je ogromna i trebalo bi svakako pozuriti sa tim.

bojan obrenovac

pre 9 godina

Dok se Srbija bavi raznim glupostima poput , Mice Megatrenda , Sarica , Bebe Popovica i ostalim nebitnim stvarima dotle Obrenovcani muce muku kako da renoviraju svoje kuce i stanove.Umesto da je sve podredjeno poplavljenim podrucima da se ljudima daju novcana sredstva za obnovu kuca nasi politicari se bave glupostima.Pozivam Vucica da svu svoju energiju usmeri ka Obrenovcu i drugim poplavljenim podrucima i hitno ljudima uplati na racune obecanih 250.000 din za prvu pomoc ( to je minimum minimuma ) pa nek posle mere stetu i dodaju jos novca jer je steta po domacinstvu nigde nije ispod 5.000 - 7.000 evra.

đurađ

pre 9 godina

Zašto pred Opštinu? Treba ići direktno pred Vladu, jer su na njihov račun legla sredstva koje je narod uplaćivao kao pomoć! Gde su pare, zašto mučite te ljude, a kao treba opštinski odbornici da podnesu ostavke koji se ne pitaju ništa! DOLE LOPOVSKA VLADA!!!!

Obr

pre 9 godina

Ako obrenovčani do sada nisu pokazali strpljenje ne znam ko jeste. Prethodna vlast je bila sastavljena od nesposobnih glumaca na čelu sa Tadićem a ova je još gora.

ZLOBEX

pre 9 godina

građani Obrenovca su u zadnjih nekoliko decenija imali ubedljivo najveće plate u Srbiji, pa je i Njegovo Božanstvo Premijer Srbije verovatno zbog toga izjavio da je za ovu katastrofičnu poplavu biblijskih razmera kriv sam Bog.

y2k986

pre 9 godina

Podržavam.
Neka vaša akcija možda pokrene još nešto.
Šerujte, dalite, šaljite:
http://www.peticije24.com/signatures/zabrana_politiarima/

Nikola PO-3

pre 9 godina

Zašto pred Opštinu? Treba ići direktno pred Vladu, jer su na njihov račun legla sredstva koje je narod uplaćivao kao pomoć! Gde su pare, zašto mučite te ljude, a kao treba opštinski odbornici da podnesu ostavke koji se ne pitaju ništa! DOLE LOPOVSKA VLADA!!!!
(đurađ, 4. jul 2014 08:41)

Ko je novac na racun srpske vlade uplacivao sam je kriv. Od toga ovi jadni Obrenovcani nece videti ni kintu. Licno nisam ni dinara uplatio iako bih mogao, situiran sam dobro. Samo stvari, garderoba, hrana. Pare ne, a pogotovu ne na neke racune nad kojima osim onih koji su ih otvorili niko nikakvu kontrolu nema. Lopovska nacija smo mi, nemoralni, nista nam nije sveto.

Prethodna vlast je bila sastavljena od nesposobnih glumaca na čelu sa Tadićem a ova je još gora.
(Obr, 4. jul 2014 08:50)

Upravo je to problem Srbije. Sve je jedno koga birate. Svi su isti. Srbi su.

a kad ce dati ovim ljudima da obnovaljaju kuce? u decembru? ovo je strasno sta se radi i koliko je vlast po svakom pitanju neorganizovana...
(prirodna smrt, 4. jul 2014 08:45)

A sta si ocekivao, da budu u necemu organizovani? U cemu su Srbi ikada bili organizovani, radni, konzekventni. Svako pametan je znao da ce ljudi biti ostavljeni, kao i uvek, na cedilu. Ne smem ni da mislim sta ce biti zimus.

zoran

pre 9 godina

zasto gospoda iz vlade ne kazu narodu lepo mi nemamo pare snalazite se...
(alex, 4. jul 2014 08:34)

Alex, narodu su ovi sve obećali pa mu ne treba ništa. A za OVE je glasalo 13,8 % tog istog naroda tako da ima da ih poštuje sledećih deset godina do novog 5. Oktobra... (ako neko uopšte ostane ovde da živi)

Veljko

pre 9 godina

Malo strpljenja, treba ipak smisliti odgovarajuca napredna resenja. Poslace nekoga da razgovara sa narodom do zime... mozda. Nesposobni spineri.

prirodna smrt

pre 9 godina

a kad ce dati ovim ljudima da obnovaljaju kuce? u decembru? ovo je strasno sta se radi i kokiko je vlast po svakom pitanju neorganizovana...

Ogorceni gradjanin

pre 9 godina

Sada je jasno da su pare od silnih donacija barem u Beogradu otisle u uredjenje gradskog zemljista za Beograd na vodi i na promociju tog projekta.Takodje je jasno da je NBS pored vec odobrenih 20 % za poskupljenje auto osiguranja odobrila dodatnih 25% jer vozaci treba da plate poplave

koment

pre 9 godina

pa od kojih para da se švrćka vučič po berlinu i parizu? nece valjda da pomaže obrenovčanima. manite se prica i saopštenja za javnost zna se kako u srbiji idu stvari.

kiki

pre 9 godina

Vi svi izgleda zaboravljate,da treba negde smestit bar 300 porodica /Beograd na vodi/,treba pripremit teren za gradnju,pokloniti zemljiste,.....E naivcine,birali ste sami,.....

бт

pre 9 godina

Све док министар за ванредне ситуације живи, ради, пијуцка кафице и спава у Београду а не у Обреновцу нема ништа од праве обнове. Вучић је причао о катастрофи која се догађа "једном у хиљаду година" али није му пало напамет да свог министра за ванредне ситуације измести у најугроженије подручје како би се свакодневно суочавао са стањем обнове и лично био мотивисан да се она одвија онако како је неопходно. Воле да неколико дана причају и сликају се за новине а онда се сете да имају важнија посла а јадан народ препусте самом себи. Хајде ботови, навалите.

deargod

pre 9 godina

pa kakvo presipanje iz supljeg u prazno i prebacivanje kamena u tudje dvoriste, ovaj razume u potpunosti svoje sugradjane, i to je sve od njega, a ovaj drugi jos gori se zahvaljuje i siguran je da ce se NEKO iz vlade pojaviti i pomoci, pa bre koga vise ****** ?!

Zak Zek

pre 9 godina

Obrenovcani, vi ste za vlast samo mogucnost da se oni slikaju pred kamere i hvale sta su uradili. Sada kada ih kritukujete, njih nema, a nema ni vas u medijima. Sve dosadasnje vlasti su isto radile, samo sto sada ovi pomeraju granice eksploatacije marketinga, nepotizma i diletantizma. Vode nas sve brze u propast.

Mirjana

pre 9 godina

Cini mi se da je poplava "narucena",jer su svi politicari delovali tako radosno(nisu mogli da sakriju iz raze ociju,bez obzira na po koju "suzicu"),jer su cek ali da se "phrasina" s'legne, i eto njima ponovo nova "transa" novcanik na racunima!?

bole

pre 9 godina

ali Vučić je obećao a svi znamo da on ne laže.... NOT :)
pred Vladu u proteste. Vreme je da se pokaže kakva nam je vlast. sve sami "doktori"... struju naplaćuju Obrenovcanima, telefon poskupljuje, vidi porezi... živeli mi sa njima

Pomilovani od Tome

pre 9 godina

Stvarno ne razumem, ceo grad isvi trzni centri su puni poruka slavimoq bgd. Znate li vi koliko to kosta? Nema bilborda ispod 1000 eur. Oprt su se svi lepo utalili a mi placamo porez redovno

bg

pre 9 godina

Trebalo je da daju svi kolektivno ostavke,ako nista drugo zbog onolikih mrtvih koji su postradali zbog neorganizacije i zbog minirane dolme koja je pustila vodu u obrenovac!

Pata Negra

pre 9 godina

Imajući u vidu 3/4 podrške koju su demagozi i njihovi šegrti ostvarili na zadnjim izborima u Obrenovcu - ovo mi više liči na mali porodični nesporazum..

Prošao je i Vidovdan.

pre 9 godina

Njima niko nije obavezan ista da pomogne.Sta bi radili da zive u Bangladesu.Drzavu bi bolelo uvo za njih
(kg, 4. jul 2014 10:22)

Trebalo bi da se stidite vašeg komentara.
Milioni ljudi širom sveta i mi iz Srbije smo uplaćivali pomoć za stanovništvo iz poplavljenih područja. Poštena vlast je OBAVEZNA da sprovede da ta pomoć stigne do njih. Ali, ovu državu, citiram vaš prostački rečnik, "boli uvo za njih".
Na žalost, najgoru vlast imamo do sada. Možda su oni prethodni uzimali za sebe, ali su nešto i nama davali. A ovi?
Podrška ovom napaćenom narodu. Voda se povukla, ali nepravda je u ovoj Srbiji pustila duboke korene.

Bane

pre 9 godina

I u Svilajncu su protestvovali nezadovoljni građani i tražili smenu predsednika opštine i utvrđivanje odgovornosti za neadekvatno postupanje kriznog štaba pre i za vreme poplava. Ali, predsednik opštine je rekao da je taj protest politički motivisan i o njemu nijedan medij iz Srbije nije izveštavao. Objavljeno je samo da je NDS kritikovala protest. Jedino je Al džazira imala prilog sa skupa. A sad ja da pitam sve vas, uključujući i administratora, da li sam politički motivisan ako mi je poplava uništila kuću i ako, pošto sam iz struke znam da bi bilo manje štete da je probijena leva strana Resave i da su poplavljene njive? I ja sam, kao i mnogi ogorčen i tražim i pravdu i nadoknadu štete. A 250.000 dinara je je minimum minimuma za nadoknadu štete po domaćinstvu.

milan

pre 9 godina

Nikoliću predsedniče dokle bre strpljenje, ovo do sada je bilo više nego strpljenje, kakve suzdržanosti još treba kada humanitarna pomoć treba da bude tu svakog dana a ne na rate. Obećanja vlade su izgleda vezana za politiku, ako si podoban sve se brzo ispunjava a ako nisi budi strpljiv. Nikoliću predsedniče, voda je došla 2-3 sata koliko dugo treba da se čeka da konačno ode ono što je ostavila iza sebe, od obećanja niko se nije okupao, najeo i video perspektivu posebno ne od onih koja čekaju na to da budu ispunjena.

Druže Alek mi ti se kunemo

pre 9 godina

Sram ih bilo i to sada u ovom trenutku kada Alek i Siniša u Parizu mukotrpno pregovaraju sa francuskim investitorima u maloj i zagušljivoj sobi bez klime... Ovi besni i nezahvalni gradjani Obrenovca traže hleba preko pogače, sram da ih bude! Pa šta hoćete više koliko vam je samo Alek odneo flašica vode, to ste zaboravili nezahvalnici jedni! A sardine i dvopeke koje vam je Siniša Mali svaki dan nosio?! I to ste zaboravili?! Sram da vas bude!

Jim Jefferies

pre 9 godina

Još nešto, vezano za pomoć koja je uplaćivana i gde je ona završavala: izgleda da biti pošten u Srbiji znači "ne biti u prilici da kradeš".

Bidzi

pre 9 godina

Njima niko nije obavezan ista da pomogne.Sta bi radili da zive u Bangladesu.Drzavu bi bolelo uvo za njih
(kg, 04. jul 2014 10:22)
-Kao neko ko je poslao svoj prilog iz dijaspore, imam pravo da kazem da smo svi mi slali i uplaćivali isključivo za ljude pogodjene poplavama a NE ZA VLADU!!!Da l' drzavu boli uvo ili ne,ne ulazim u to,ali im je duznost da ljudima daju njihovo-što im je poslato iz X zemalja.Novac nije njihov(vladin)niti namenjen njima!!!

Poplavljeni Ćačanin

pre 9 godina

Čačač i ostala poplavljena mesta niko ne pominje kao da se ne valja.Meni je u kući bilo metar vode 7 dana i sve je unisteno osim gornjih kuhinjskih delova.Išao sam da uzmem predračune po radnjama za uništene stvari i to naj jeftiniju varijantu istih i odneo sam u opštinu.Iznos je 397.562,90 dinara.U cenu nie uračunat rad molera i poatavljanje laminata.Živim u kući od 35 kvadrata.Pa koliko košta sve za veće kuće?
Dodao bih i da imam dvoje male dece i ni lud ne bih sa njima prespavao u kući pre septembra jer možda tek tada bude moglo da se renovira jer su zidovi i pod prepuni vode, tako da je ogromna vlaga.Ako država hoće da pomogne a morali bi makar zbog donacija koje su dobili a i sam sam poslao desetine sms-ova na 1003 to mora da bude naj kasnije do polovine avgusta za renoviranje kuća.Za one koje ne mogu da se renoviraju već treba početi sa gradnjom.Pozdtav svima i svako dobro da Bog da a setite se da postoje Krupanj!Požega,Bajina Bašta,Paraćin,Svilajnac........ i Čačak.!

Mica

pre 9 godina

Novac treba da podele, ima tu malo problema, ko je koliko puta posetio poplavljene, zar to ne treba da se plati. Ja ne znam sta narod jos hoce on nase postene vlade. Merkelova je samo jedanput posetila poplavljene, cak nije ni ruke isprljala da deli vodu, a sta rade nasi, ubise se radeci pa treba malo da se uzme od tog inace bednog kolaca, razumite ljudi.

Сима

pre 9 godina

Рече ОН: 'све паре ће ићи на један рачун и све ће бити 24 сата доступно да се види где иде новац'.Шта је данас од тога испуњено?У новинама пише да је сакупљено 29милиона евра.Па где су ти новци?Помажу нам Африка и Грчка, сиромашни и дужни,а нигде нема податка коме је отишао тај новац.Ако у Обреновцу још нико није добио динара да крене са радовима,а у Обреновцу су се сликали сви редом грдили народ, издавали наређења,причали о миленијумској катастрофи, шта се сада дешава?Ништа.Још једна (свакако не миленијумска-биће већих) превара.