SNS: DS nije bila hrabra za reforme

Srpska napredna stranka saopštila je danas da Demokratska stranka nikad nije imala hrabrosti da reformiše Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

16:51

Default images

"Demokrate nemaju ni ono malo obraza da priznaju da nikada, za svih svojih mandata, nisu imali hrabrosti da reformišu Srbiju. Umesto snažnih ekonomskih reformi, koje danas sprovode SNS i Aleksandar Vučić, jedino su se borili za zapošljavanje svojih partijskih kadrova, zbog čega se danas i plaše reforme preglomaznog javnog sektora", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Oni navode da DS nikada nije imala hrabrost i sposobnost da donese zakone koji će privući domaće i strane investitore i oporaviti uništenu privredu.

"Medju njima jedan od značajnijih je zakon o radu, o kome se već godinama vodi javna rasprava, koju, sasvim je sigurno, demokrate nisu čule jer su se uvek, i isključivo, bavile samo sobom i svojim uskim stranačkim interesima", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci, kako kažu, razumeju zavist demokrata što je SNS pokazala sposobnost da dovede investitore, poput kompanije "Igl hils" koja će graditi Beograd na vodi, a postavljaju i pitanje šta ih je sprečavalo da, kad već nisu umeli da dovedu investitore, renoviraju neku zgradu ili okreče jednu fasadu u Beogradu.

"Za razliku od funkcionera Demokratske stranke, Srpskoj naprednoj stranci nije bitno da li ćemo sutra biti na vlasti, već koliko danas možemo da uradimo za gradjane i Srbiju", navode naprednjaci.

DS je ranije danas pozvala premijera Vučića da iskrenost, za koju kaže da je osnov u odnosima sa Nemačkom, primeni i kad se obraća gradjanima.

"Tražimo da premijer kaže gradjanima kolike će im biti plate i penzije do kraja godine, koliko njih će ostati bez posla u javnom sektoru i kako sve to namerava da reši, kao i ko će biti odgovoran ukoliko to ne uspe da uradi", navele su demokrate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: