Savetnik Putina: Porošenko nacista

Viši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, nazvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u izjavi za britanski BBC nacistom.

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

08:22

Default images

Glazjev je, takođe, Porošenkovu nameru da danas u Briselu potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom okarakterisao kao nezakonitu.

"Evropa pokušava da navede Ukrajinu da silom potpiše taj sporazum. Oni su organizovali vojni udar u Ukrajini i pomogli da na vlast dođu nacisti. Ta nacistička vlada bombarduje najveći region u Ukrajini", kazao je on za BBC.

Na pitanje novinara da li smatra da je Porošenko nacista, Putinov savetnik za regionalne ekonomske integracije je odgovorio: "Naravno."

On je dodao: "Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenadjena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja."

Glazjev je Porošenka nazvao "nelegitimnim predsednikom", zato što glasači u nekim delovima Ukrajine nisu ni učestvovali na predsedničkim izborima održanim u maju.

Porošenko bi danas na samitu EU u Briselu trebalo da potpiše sporazum o pridruživanju sa Unijom, od čega je odustao njegov prethodnik Viktor Janukovič, zbog čega je i svrgnut sa vlasti u februaru, podseća BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: