Šta sve Šarić ima u rodnom gradu

Niko ne zna tačno koliko je novca, uz podršku prethodne lokalne vlasti, od 2006. godine Darko Šarić uložio u rodni grad.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2014.

17:00

Default images

Sve šta je sagrađeno parama od prodaje droge i danas dobro posluje kao zakupljen prostor koji izdaje crnogorska Uprava za imovinu.

Pojedini listovi u toj zemlji pišu da će do kraja godine Dušku Šariću, koji se vodio kao vlasnik zaplenjene imovine u Pljevljima, a trenutno je u zatvoru, ti objekti biti vraćeni.

Da li je moguće da je hapšenjem samo jednog čoveka ovde zaustavljen bolji život? Budite sigurni da bi ogromna većina Pljevljana svakodnevni silazak brojnih novinarskih timova u taj grad i te kako menjala za dolazak Šarićevih građevinskih mašina.
Klub &quot4 sobe"
Trag prljavog novca, vidljiv je na svakom koraku. Zbog ogromnih troškova održavanja crnogorska uprava za imovinu izdaje u zakup većinu zaplenjenih objekata. Diskoteka "Minicipijum S" podignuta na mestu nekadašnje porodične kuće Šarića i klub "4 sobe" najposećenija su mesta u gradu.

Benziska pumpa "Mat petrol" toči gorivo, a u stovarištu na putu ka Gradacu još uvek se može videti jedan broj nekada impozantne kolekcije Šarićevih građevinskih mašina i kamiona. I dalje se priča o nedovršenim megalomanskim idejama narko bosa.
Benziska pumpa &quotMat petrol"
Drugi veliki neostvareni projekat bila je cementara u Otilovićima, čiju je gradnju prekinula akcija "balkanski ratnik". Novinar lista Dan iz Pljevlja Božo Jelovac, koji je prvi u crnogorskoj štampi predstavio Šarića kao kriminalca, kaže da je on imao jako uporište u prethodnoj lokalnoj vlasti.

Bivši predsednik opštine Pljevlja, a sada poslanik DPS-a Fillip Vuković bio je isuviše zauzet kampanjom zbog lokalnih izbora da bi odgovorio na naša pitanja.

Koliko je tačno prljavog novca uloženo u ovaj grad od 2006. godine, može samo da se nagađa. Pojedini crnogorski mediji najavljuju da će do kraja godine Dušku Šariću, Darkovom bratu, koji zbog pranja novca služi zatvorsku kaznu u Bijelom polju, oduzeta imovina biti vraćena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: