Uhapšeni međunarodni prevaranti

U Srbiji uhapšeno troje stranih državljanina osumnjičenih za prevare u više država, potvrdio je tužilac Miljko Radisavljević.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2014.

18:19

Default images

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je policija lišila slobode tri strana državljanina u Kragujevcu.

Radi se o akciji koja se sprovodi u više zemalja, protiv međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila prevarama.

Tužilaštvo za organizovani kriminal i policija u ovom slučaju pruižaju međunarodnu pravnu pomoć nadležnim organima Velike Britanije.

Kako je ranije saopšteno iz policije, u Kragujevcu su uhapšena dva državljanina Velike Britanije i jedan državljanin Maroka. Kako je navedeno, ova međunarodna kriminalna grupa je osumnjičena da je oštetila veliki broj građana u državama EU za najmanje 1,6 miliona funti.

Njima se na teret stavlja prevara, pranje novca, proizvodnja i preprodaja droge, a za sada MUP Srbije nema podatke da su pripadnici te međunarodne kriminalne organizacije izvršili krivična dela u Srbiji i oštetili građane ili kompanije.

Trojica stranaca uhapšena su u okviru međunarodne policijske akcije koja je počela juče u SAD, Velikoj Britaniji, Španiji i Srbiji.

Prema saopštenju MUP, uhapšeno je najmanje 89 osoba, članova kriminalne organizacije, a jedan od organizatora te kriminalne grupe bio je S. F. (53), koji je uhapšen u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: