Carina zaplenila vazdušne pištolje

Zajedničkom akcijom carinika i granične policije, na graničnom prelazu Horgoš je sprečen pokušaj krijumčarenja 17 vazdušnih pištolja.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2013.

22:55

Default images

Pištolji marki Crosman, Vigilante, Benjamin Trail NP, Walther CP 99, STI duty One, tri kundaka, optički nišan i 264 patrona za pištolje, pronadjeni su u automobilu marke Opel astra kojim je putovalo dvoje srpskih državljana iz Segedina u Bečej, saopštila je Uprava carina.

Ovaj bračni par je tvrdio da, osim hrane i poklona koje su u Segedinu kupili za Božić, nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu, medjutim, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled vozila, tokom kojeg su pištolje pronalazili na raznim mestima u automobilu.

Najveći deo, tačnije 15 pištolja i municiju otkrili su u prtljažniku: sedam pištolja se nalazilo ispod tapacirunga u rezervnoj gumi, dok su municija i još osam pištolja kako se ne bi videli bili prekriveni kupljenim poklonima i hranom.

Optički nišan i još dva pištolja bili su sakriveni ispod suvozačevog i vozačevog sedišta.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok su pištolji i vozilo privremeno zadržani do okončanja prekršajnog postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: