U ponoć počela predizborna tišina

U beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu u ponoć je počela predizborna tišina pred lokalne izbore u tim mestima, zakazane za nedelju, 15. decembar.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

00:43

Default images

Predizborna tišina će trajati do nedelje, u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Na izborima na Voždovcu učestvovaće 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

Predsednik Opštinske izborne komisije na Voždovcu Zoran Lukić rekao je Tanjugu da će tačan broj birača u toj beogradskoj opštini biti poznat danas, jer će nadležno ministarstvo dostaviti tačan i konačan broj glasača.

Izborna mesta, njih 86, biće otvorena od 7 do 20 sati.

Skupština opštine Voždovac ima 56 odbornika, a na voždovačkim izborima "nadmetaće se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj".

Na voždovačkim izborima nastupiće i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Na lokalnim izborima u Kostolcu učestvovaće sedam izbornih lista čiji predstavnici će se boriti za naklonost 11.573 birača.

Građani će moći da glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama, a biračka mesta će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca, glasaće i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Na izborima će učestvovati liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalnodemokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci mogućnost da glasa imaće oko 27.000 birača, koji će moći da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka, koji čine DSS i Dveri, SPS-a, Grupe građana Zadružni blok i LDP-a.

Bira se 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači će izaći na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.

Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Danila Šćepanovića, to telo je završilo svoj posao u vezi sa pripremom izbora.

Šćepanović veruje da će izbori proteći u skladu sa zakonom, a kako je rekao, siguran je da će, kada je reč o meštanima, sve proteći u najboljem redu.

On je apelovao na ljude koji dolaze sa strane, a kojih je, kako je rekao, zaista mnogo, da se suzdrže od bilo kakvih provokacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: