Dolovac: Akcija "Grom" još traje

Republička javni tužiteljka Zagorka Dolovac kaže da je u akciji "Grom" u Srbiji zaplenjeno više od 21 kilograma droge i da su privedena 124 osumnjičena.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 11.12.2013.

10:39

Default images

Od svih privedenih, 70 ih je zadržano u pritvoru

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Zagorka Dolovac je rekla da je u toj akciji koja je još u toku, između ostalog, zaplenjeno sedam kilograma heroina i pet kilograma kokaina.

"Otkrivena je jedna laboratorija za proizvodnju droge, a zaplenjeno je 27 pištolja, 16 pušaka, jedan puškomitraljez, četiri bombe i 525 grama plastičnog eksploziva", rekla je Zagorke Dolovac.

Ona je rekla da su podnete krivične prijave protiv 180 ljudi i da se očekuje da će biti podnete krivične prijave protiv još oko 100 osumnjičenih za trgovinu drogom.

"Država je ozbiljna da se obračuna sa trgovinom drogom. Predlagaćemo sudu najstrože kažnjavanje počinilaca", najavila je Zagorka Dolovac.

Na konferenciji za novinare ministar pravde Nikola Selaković je ocenio da su policija i tužilaštvo dobro radili i on očekuje da sudovi obave svoj deo posla.

Upitan da li postoji opasnost da se policijska akcija "Grom" završi kao i slična akcija "Morava" pre pet godina, kada je priveden veliki broj osumnjičenih za trgovinu drogom, a mali broj njih je pravnosnažno osuđen, Selaković je rekao da za sada poređenje nije moguće i da on očekuje da i sudovi dobro obave svoj posao.
Foto: Beta
Selaković je rekao da je policijsku akciju "Grom" protiv osumnjičenih za trgovinu drogom pokrenuo Biro za koordinaciju službi bezbednosti Srbije.

"Država njome šalje jasnu poruku da je spremna da privede kriminalce pred lice pravde", rekao je resorni ministar.

Upitan da li je bilo zaplene droge i u selu Veliki Trnovac, u opštini Bujanovac, Selaković je rekao da on nema te podatke i da je to pitanje za policiju.

Na kraju konferencije novinari su pitali ministra kakav je njegov stav o odluci Specijalnog suda da odobri put vlasniku kompanije "Delta" Miroslavu Miškoviću za London, uprkos tome što mu se sudi za malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Selaković je rekao da ne želi da odgovara na pitanja koja nisu u vezi sa policijskom akcijom protiv osumnjičenih za prodaju droge, kako ta akcija ne bi bila "zasenjena".

EK pohvalila akciju

Vladimir Božović, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koji boravi u Briselu, izjavio je da su funkcioneri Evropske komisije jutros pohvalili policijsku akciju "Grom" i uništavanje narkotika u termoelektrani "Nikola Tesla".

"Čestitali su nam na dobro obavljenom poslu", rekao je Božović u pauzi prvog dana skrininga o poglavlju 24.

Pored pohvala na račun "Groma", nedavne akcije u kojoj je uhapšen znatan broj narkodilera, generalni direktor EK za Zapadni Balkan Žan Erik Pake i nekoliko drugih funkcionera pohvalili su uništavanje velike količine zaplenjenih narkotika u TE "Nikola Tesla", rekao je Božović. On je dodao da su pohvale upućene i na račun napora za zbrinjavanje izbeglica iz Afrike i Azije koje stižu u Srbiju sa ratom zahvaćenih područja.

Više o tome pogledajte u našem prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: