Nedelja, 16.06.2013.

10:16

Komesarka UN danas u Beogradu

Visoka komesarka UN za ljudska prava Navi Pilaj od boravi u poseti Srbiji, gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je danas da očekuje da će Srbija dobiti podršku visoke komesarke Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj za dalji napredak, kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava.

"Očekujem da ćemo na sastanku dobiti podršku za dalju uzlaznu putanju kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava", rekla je Paunović za Tanjug uoči sastanka sa Pilaj.

Ona je istakla da će sa Pilaj razgovarati o stanju ljudskih prava u Srbiji i merama koje se preduzimaju u cilju njihove zaštite i unapređenja, naročito u domenu iz nadležnosti Kancelarije.

"Razgovaraćemo o zakonskim okvirima u Srbiji kada su u pitanju ljudska prava, izradi Strategije za borbu protiv diskriminacije i Akcionog plana za njegovu implementaciju do 2018. godine", rekla je Paunović.

Ona je dodala da će posebna tema razgovora biti da li i na koji način Srbija izvršava obaveze predviđene različitim konvencijama, navodeći da je tema sastanka i stanje u ostvarivanju ljudskih prava u Srbiji, ali i položaj Roma.

Planirano je da Navi Pilaj razgovara s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem i ministrima rada i zdravlja Jovanom Krkobabićem i Slavicom Đukić-Dejanović.

Ona će se sastati i s ministrom pravde Nikolom Selakovićem sa kojim će razgovarati o zakonskom osnovu za oblast ljudskih prava, reformi pravosuđa, izmenama Krivičnog zakonika Srbije, kao i o smeštajnim kapacitetima u srpskim zatvorima.

Planirano je da visoka komesarka UN za ljudska prava tokom boravka u Beogradu poseti i Kliniku "Dr Laza Lazarević".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: