Sreda, 25.09.2002.

11:46

Bobetko za ubistvo civila optužio Stipetića i Domazeta

Izvor: SRNA

Default images

General Janko Bobetko optužio je načelnika Glavnog štaba Hrvatske vojske, generala Petra Stipetića, i generala Davora Domazeta za zločine nad srpskim civilima u Medačkom džepu. Bobetko, bivši načelnik Glavnog štaba HV, u intervjuu za zagrebački nedeljnik "Globus" tvrdi da se većina zločina dogodila prilikom povlačenja Hrvatske vojske. "Za nadgledanje povlačenja hrvatskih snaga odredio sam Stipetića i Domazeta, jer sam znao da bi moglo doći do incidenta, pa sam im naredio da to ne dopuste. Međutim, oni su napustili Medački džep, što znači da nisu izvršili svoje obaveze", rekao je Bobetko. On je optužio sadašnjeg savetnika hrvatskog predsednika za vojna pitanja, generala Imru Agotića, da je naredio bombardovanje kolona srpskih izbeglica u "Oluji". "Međutim, Agotića, kao bivšeg komandanta hrvatske avijacije, u Hagu niko ne spominje, iako je u tom bombardovanju poginulo mnogo srpskih civila", rekao je Bobetko. Bivši načelnik Glavnog štaba HV optužio je i generala Rahima Ademija, haškog optuženika, da je potpisao komandu za akciju "Medački džep".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: