Mrkonjić: Građani, izvinite

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić danas je uputio izvinjenje građanima zbog problema koje su proteklih dana imali na snegom zavejanim putevima.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 13.12.2012.

17:11

Default images

Mrkonjić je za B92 izrazio uverenje da toga neći više biti, jer će sve nadležne službe raditi danonoćno i donositi odluke direktno na terenu. Prema njegovim rečima, najveći problemi su nastali jer su se na zavejanim i zaleđenim putevima zaglavljivala teška vozila, koja bi preprečila put, što je dovodilo do zastoja u saobraćaju.

"Sa saobraćajnom policijom smo se dogovorili da službe rade danonoćno i da odluke donese na terenu", rekao je Mrkonjić.

On je juče rekao da su putari u Srbiji spremniji za zimsku sezonu nego u proteklih pet godina i da su prethodnih dana dobro i na vreme reagovali.
Premijer Srbije i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić izdao je prethodno danas naređenje da se, u slučaju nespremnosti, preduzeća koja su nadležna i angažovana u raščišćavanju snega sagledaju mogućnosti za ugovorno angažovanje drugih pravnih lica.

U naredbi se ističe da se hitno otklone uočeni nedostaci ili da se u slučaju nespremnosti preduzeća nadležnih za raščišćavanje snega i održavanje putne mreže sagledaju mogućnosti za ugovorno angažovanje drugih pravnih lica, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: