Mićunović: Sačuvano jedinstvo DS-a

Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović kaže da je dogovorom Borisa Tadića i Dragana Đilasa sačuvano jedinstvo stranke, što je većina želela.

Izvor: Beta, Politika

Ponedeljak, 05.11.2012.

23:36

Default images

On je rekao da je time „ zadovoljna ogromna većina članova.“

Mićunović je za "Politiku" rekao i da je odluka Tadića da se ne kandiduje za predsednika DS pod određenim uslovima - samostalna i da se u vezi sa tim nije konsultovao sa njim.

"Ogromna većina članova DS, uveren sam, zadovoljna je što je očuvano jedinstvo stranke. Delim to zadovoljstvo, jer samo velik i jedinstven DS može da bude značajan politički faktor", rekao je on.

Mićunović je ocenio i da dogovor između Tadića i Đilasa izlazi iz okvira uobiočajenih procedura, ali da ne ukida izborna prava delegata.

On je dodao da svako ima pravo da najavi kandidaturu i da je do određenog roka povuče.

"Pošto se u prethodnom periodu pojavila konfrotacija dve grupacije, postojala je opasnost da nakon izbora nazdovoljni ishodom naprave drugu stranku. I Tadić i Đilas su shvatili da bi to bio najgori scenario pa je došlo do dogovora da se sačuva jedinstvo stranke", naveo je Mićunović.

On je ocenio i da će vreme pokazati da li je Đilas pravo rešenja za lidera DS i istakao da o tome ne treba unapred suditi.

Mićunović je kazao i da bi nastavio da obavlja funkciju predsednika Političkog saveta stranke, a za funkciju šefa Poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije izrazio uverenje da će poslanici izabrati "opšte prihvatljivog kolegu, sa iskustvom u parlamentarnom životu i potrebnim ugledom u Skupštini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: