Vučić: Udaramo na "krupne ribe"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio da će već narednih dana i nedelja javnost videti spremnost nove vlasti da udari i na "krupne ribe".

Izvor: Politika, Tanjug

Subota, 18.08.2012.

23:54

Default images

On je izjavio da će do isteka prvih sto dana vlade biti postignuti "ne baš mali rezultati" u borbi protiv kriminala i korupcije.

Vučić je u intervjuu "Politici" istakao da će borba za normalnu Srbiju trajati deset godina i da bi smatrao velikim uspehom ukoliko bismo mogli da dobijemo na proleće datum za početak pregovora sa EU.

On je rekao da ga je zatekla činjenica da u prethodnom periodu praktično ništa nije učinjeno u borbi protiv korupcije (sem tri slučaja, gotovo da nema ozbiljnijeg predmeta koji je rađen) i najavio je preispitivanje brojnih sumnjivih privatizacije za šta je pokrenuo inicijativu u Birou za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Na pitanje kako funkcioniše s premijerom Ivicom Dačićem, i kao šefom vlade i kao ministrom policije s kojim mu se prepliću nadležnosti, Vučić je odgovorio da nemaju mnogo toga što se prepliće, ali imaju sasvim korektan odnos.

Upitan da li su njih dvojica potpuno saglasni kada je u pitanju aktuelna afera "Agrobanka", Vučić je naglasio da ne vidi da je potrebna bilo kakva saglasnost.

"Prema ZKP-u, Tužilaštvo vodi istrage, a posao Biroa (za koordinaciju rada službi bezbednosti) je da omogući punu koordinaciju državnih organa i tu nema igre. Zakoni su nešto što je iznad svih nas i nema problema oko toga", istakao je Vučić koji je i ministar odbrane i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

"Uveren sam da će to ovog puta imati svoj logičan završetak, ali i da će, kada govorimo o logičnom završetku, ne samo oni u banci odgovarati, nego da će odgovarati i oni koji su taj novac sklanjali, oni koji su učestvovali u deobi novca, ali i oni koji su smišljali sve moguće akcije da bi se docepali novca 'Agrobanke'", istakao je Vučić.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Vučić je naglasio da prvo moramo da sednemo i da se dogovorimo, da pokušamo da nađemo nacionalni konsenzus i da izađemo sa jasnim planom.

"Moraćemo da činimo određene ustupke, ali te ustupke mora da čini i Priština i mislim da je to sasvim racionalno i razumnom čoveku u Srbiji jasno, ukoliko želimo bilo kakav normalan život u našoj zemlji", istakao je Vučić.

Upitan kakav će biti tretman biznismena Milana Beka, on je odgovorio:"Kao i svakog drugog biznismena, kao i svakog drugog čoveka".

Vučić se, povodom nekih neobičnih poteza prethodne vlade, zapitao kakvu ulogu imaju lavovi u ZOO vrtu na Paliću u energetici Srbije, pošto je Ministarstvo energetike plaćalo milion dinara mesečno za tri lava.

Vučić je u subotu za RTS rekao da će se do kraja avgusta saznati potpuna istina o kupovini Politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: