Alkohol izbačen iz parlamenta

Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović izdao naredbu kojom su zabranjeni točenje, ispijanje, unošenje i držanje alkoholnih pića u toj instituciji.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2012.

23:29

Default images

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović zabranio je uživanje i usluživanje alkoholnih pića u bifeu i restoranu republičkog parlamenta, kao i unošenje i držanje alkohola u toj instituciji.

Ova naredba stupila je juče na snagu, a odnosi se na sve zaposlene u Skupštini. Pored zabrane o unošenju i konzumiranju alkohola u Skupštini Srbije, u naredbi se zabranjuje i ulazak alkoholisanih lica u parlament.

Povod za ovu odluku generalnog sekretara bilo je preterano opijanje zaposlenih u parlamentu pred novogodišnje praznike. Inače, konzumiranje i dolazak na posao u alkoholisanom stanju u državnim institucijama je strogo zabranjeno prema Zakonu o državnim službenicima.

Psiholog Žarko Trebješanin ističe da je ovu zabranu morao da izazove veliki problem opijanja na radnom mestu u najvišoj zakonodavnoj instituciji.

,,Nijedan zakon se ne donosi ukoliko ne postoji praksa da se ljudi ponašaju neprilično. Svaki zakon se i donosi da bi se neprilično ponašanje ograničilo, ako ne i iskorenilo. Čak i sa psihološke, a ne zakonske strane, ljudima nema potrebe zabranjivati nešto ako nisu već imali tendenciju to da rade. Najgore od svega je što sve to u Skupštini verovatno ima i mnogo veće razmere nego što mi to možemo da zamislimo“, istakao je Trebješanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: