Četvrtak, 01.12.2011.

17:34

Kfor ponovo preti Srbima

Portparol Kfora Uve Novicki kaže da će Kfor ukloniti barikade na severu Kosova ako to ne učine Srbi.

Izvor: Tanjug

Default images

“Rešenje može biti samo da je svima garantovana bezuslovna sloboda kretanja, uključujući i Kfor. Ali ako se to ne dogodi, naravno Kfor će se ponašati kao i u prošlosti i ako bude postojala potreba za tim, uklonićemo barikade sami, ako vi to ne uradite“, rekao je Novicki.

On je ocenio da sporazumi mogu biti postignuti samo na političkom nivou i da se rezultati mogu postići samo razgovorima.

Novicki je istakao da Kfor želi da izbegne bilo kakve sukobe poput onih koji su se dogodili u ponedeljak u Jagnjenici i za te incidente okrivio “malu grupu radikalnih protestanata”.

Novicki je izrazio nadu da će predstavnici Kfora i predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristič na sutrašnjem sastanku u opštini Zubin Potok postići rezultate.

Novicki je po podne razgovarao sa Srbima na barikadi u selu Jagnjenica kod Zubinog Potoka.

On je pozvao građane da uklone barikade koje su postavili u utorak i zatvore zaobilazni put koji je meštanima Ibarskog Kolašina veza sa Zvečanom i Kosovskom Mitrovicom.

Iako je Boris Tadić pozvao da se uklone barikade, Srbi su i dalje na njima - u Jagnjenici su postavljene tri nove, a u Dudinom kršu je ojačana stara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: