Ko sme sam na izbore?

Istraživači javnog mnjenja se slažu da na izbore samostalno “smeju” da izađu DS i SNS, a cenzus prelaze i SRS, DSS, LDP, SPS i URS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

23:54

Default images

Nema dileme da će SPO napraviti predizborni savez, jer samo tako, kažu istraživači javnog mnjenja, može opet da uđe u parlament.

Kakav je trenutni raspored stranačkih rejtinga, malo je ozbiljnih stranaka koje će odbaciti mogućnost da svom biračkom telu pridodaju i one koji su još lojalni glasači stranke Vuka Draškovića.

Dilema se javlja kod pitanja s kim će. Ministar Srđan Srećković naginje sadašnjem glavnom koalicionom partneru, DS-u, ali deo funkcionera SPO-a preferira LDP.

“Odbacivanje saradnje sa LDP-om i srodnim partijama je lični stav Srećkovića, kojem je već duže vreme bliža politika DS-a, nego politika SPO-a”, rekao je Žika Gojković u pisanom saopštenju Pokrajinskog odbora SPO za Vojvodinu. Prethodno je Srećković odgovarao na spekulacije o formiranju nove predizborne koalicije koju navodno okuplja Čedomir Jovanović, računajući na SPO, SDU Žarka Koraća i SDPS Rasima Ljajića.

Za sada nema ni ozbiljnih potvrda, ni uverljivih demantija da se o ovakvoj koaliciji razmišlja, ali izvesno je da je ovakva kombinacija moguća, kao i da se do samih izbora vrlo lako mogu ugovoriti i drugačiji savezi. To je za mnoge učesnike predstojeće izborne utakmice jedini siguran put do republičkog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: