Predsednikov sin spiskao 70 mil. $

Sin predsednika Ekvatorijalne Gvineje "spiskao" više od 70 miliona dolara, koje je stekao korupcijom, kako bi kupio vilu, avion i stvari Majkl Džeksona.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2011.

11:37

Default images

Teodoro Ngema Obiang Mange, predsednikov sin i ministar za šumarstvo u Ekvatorijalnoj Gvineji, zloupotrebljavao je službeni položaj radi sticanja miliona dolara za ličnu upotrebu, navodi se u dva zahteva za konfiskaciju imovine koja su podneta pred sudovima u Los Anđelesu i Vašingtonu.

U zahtevima vlade SAD se tvrdi da Mangeova imovina može biti konfiskovana jer je je stečena proneverom i kra]om državnog novca iz koristoljublja, a američka vlada je izrazila nameru da od Ngeme oduzme 70 miliona ukradenih dolara "u korist naroda zemlje iz koje je taj novac uzet".

Ngema se optužuje da je zahvatao u prihode od eksploatacije prirodnih bogatstava zemlje i od toga živeo raskošno - iako mu je na raspolaganju bila državna plata od 6.800 dolara mesečno.

Predsednikov sin je tako utrošio 30 miliona dolara na kupovinu vile u Malibuu u Kaliforniji, 38,5 miliona dolara na privatni "galfstrim" lir džet i oko 3,2 miliona dolara na stvari pokojnog "kralja popa" Majkla Džeksona, kao što su rukаvica prekrivena kristalom sa njegove "Bad" svetske turneje
i košarkaške lopte sa potpisima Džeksona i Majkla Džordana.

Prema podacima federalnih zvaničnika, Ngema je sebi kupio i ovogodišnji model "ferarija" vredan 530.000 dolara. Takođe je imao 24 luksuzna automobila u vrednosti od oko 10 miliona dolara, koje je prvo držao u muzeju automobila u Los Anđelesu a onda ih prebacio u Francusku.

Kada su ga banke pitale odakle mu tolike količine gotovog novca, Ngema im je davao raznorazne odgovore kao što su - porodično nasleđe i profiti od trgovine skupim i uvoznim automobilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: